Barnsidan - Fläskfilérulader med skinka och salvia
Meny

Fest > Fläskfilérulader med skinka och salvia

Fläskfilérulader med skinka och salvia

Publicerad: 2004-05-30
600 g fläskfilé
6 tunna skivor rökt skinka
1 st äpple i bitar
färsk salvia eller torkad
3 dl hönsbuljong
2 dl vispgrädde
idealmjöl
salt
peppar från kvarn
smör och olja
hackad persilja

Dela fläskfilén i 12 bitar. Platta ut bitarna. Lägg ett blad salvia, en halv skiva skinka och en äppelbit på varje skiva fläskfilé. Peppra. Rulla ihop till en rulad, salta på utsidan och fäst ev. ihop med en tandpetare. Rulla ruladerna i idealmjöl.

Bryn ruladerna i smör och olja i en stekpanna, vackert bruna runt om. Lägg över dem i en gryta eller traktörpanna.

Fräs ur stekpannan med buljong och slå över ruladerna tillsammans med grädden. Lägg på lock och låt dem småkoka ca 10 minuter.

Smaka av med salt och peppar. Ta bort. Ev. tandpetare. Strö över persilja och servera.

Skrivet av: Fru Marmelad



Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         



(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextiosex med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook