Räcker till
4 personer
Ingredienser
500 g fjärilspasta (brukar ta piccolini)
500 g stimlad biff
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
3 msk balsamicovinäger
3 msk olivolja (eller annan valfri olja)
1 msk kinesisk soya
ruccola
isbergssallad
gurka
tomat
purjolök
fetaost
matlagningsyoghurt/turkisk yohgurt
italiensk salladskrydda
svartpeppar
1/2 tsk sambal olek
Tillagning
Rör ihop soya, olja och vinäger, salladskrydda, svartpeppar, sambal olek och pressad vitlök. Lägg i köttet och låt det stå ca 30 minuter. Hacka upp salladstillbehören utom fetaosten i olika skålar (eller blanda ihop till sallad om det passar bättre).
Ta upp köttet ur marinaden och låt det rinna av lite. Stek köttet (jag ser till att det blir yta på köttet av soyan och sambalen) och koka pastan. Rör ihop kött och pasta i en skål, häll i tärnad feta så den får bli lite ljummen.
Blanda ihop matlagningsyoghurt med italiensk salladskrydda till en dressing.
Servering
När vi äter det här hemma så lägger vi en grund med ruccola i djuptallriken, på med valfritt av det andra och sen på med den ljumma biffen och pastan. Jag ringlar alltid över lite balsamicovinäger innan jag tar en rejäl klick med dressing.