Sweet Chili Biffsallad
Publicerad: 2004-05-29
Ca 4 personer
300 gram lövbiff, rostbiff eller liknande
300-400 gram pasta, tex skruvar eller penne
1 knippe färsk lök eller 1-2 ”vinterlökar” (gärna röd)
1 liter blandad sallad, tex rosé, spenat etc
körsbärstomater eller andra goda tomater.
1 påse Santa Maria Sweet Chili marinad
1 burk Sweet Chili Creme Fraiche
Sweet Chili-sås
lite olivolja, vinäger och italiensk salladskrydda
Strimla biffen och blanda med all marinaden i påsen. Låt stå ett tag. Koka pastan, skölj den i kallt vatten så att den kallnar och inte klibbar ihop när den kokat klart. Skär löken i trevliga strimlor. Stek köttet ihop med all marinaden tills den kokat ihop lite lagom. Tag av pannan från plattan och rör ner löken så att den ”gottar ihop sig” med köttet och marinaden men inte steks. Blanda kött och lök med pastan i en skål och ställ i kylen en halvtimme. Skär/dela sallad och tomater, lägg i en egen skål och krydda med lite olivolja, vinäger och salladskrydda.
Jag serverar det som två separata sallader som blandas på tallriken efter eget tycke, var och en tar på Creme Fraiche och extra Sweet Chilisås efter smak. Vet man att allt går åt är det trevligt att lägga den gröna salladen i en ring på ett stort fat med pasta/kött/lök som ett berg i mitten, men hållbarheten på resterna blir bättre om den serveras delad.
Källa: Allas veckotidning
Skrivet av: Anna Holmberger
Lämna gärna en kommentar!
Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.