Risotto med ruccola och soltorkade tomater
Publicerad: 2004-05-30
Risotto är som en sorts pyttipanna där man kan variera innehållet efter tycke och smak. Här är en av mina varianter.
Ingredienser (2 vuxna, 2 barn)3dl avorioris (eller gärna råris, tänk på att koktiden blir mkt längre)
1 buljongtärning (timjan och basilika)
1dl ärter
6 soltokade tomater (gärna i olja)
en knippe ruccola
balsamvinäger
parmesan
olivolja till stekning
Gör så härStek riset lätt i lite olivolja, pytsa i lite vatten och buljongtärningen. Under hela koktiden ska lite vatten i taget tillsättas, riset får varken koka torrt eller simma kring i vatten. För vanligt ris eller avorioris är den totala koktiden ca 20minuter, för råris ca 60, och det kommer förmodligen gå åt en större vattenmängd än om du kokar riset som vanligt.
När du väntar på att riset ska koka klart hackar du ruccolan och de soltorkade tomaterna, ganska grovt. När riset kokat klart vänder du ner ärtorna, ruccola- och tomathacket. Värm en liten aning till så att ruccolan blir mjuk, men fortfarande har lite spänst kvar. Ringla över balsamvinäger och strö nyriven parmesan ovanpå (man kan även blanda ner nyriven parmesan i risotton, så den får smälta).
Passar utmärkt till kyckling eller köttbullar i tomatsås.
Skrivet av: Barnsidan
Lämna gärna en kommentar!
Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.