Irländsk rabarberkaka
Publicerad: 2004-05-29
500 gram rabarber
150 gram smör
2 dl socker
3 stora ägg
3 dl vetemjöl
Garnering:
Florsocker enbart eller florsocker utrört i lite whisky eller vatten.
Ansa rabarbern och skär i drygt 3 cm långa bitar. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker mycket pösigt och rör i det smälta smöret och mjölet i äggsmeten. Smöra och bröa en rund form med löstagbar botten på ca 1,5 liter och skrapa ner smeten i formen. Stick ner rabarberbitarna lodrätt i smeten. Det gör inget om de skjuter upp lite över smeten. Tätt, tätt ska de stå i kakan. Ugnen ska stå på 175-200 grader och kakan ska gräddas i 40-50 minuter. Täck ev med en bit folie om ytan ser ut att bli för mörk.
Källa: NWT sommaren 2001
Skrivet av: Anna Holmberger
Lämna gärna en kommentar!
Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.