Fruktkyckling
Publicerad: 2004-05-29
(4-6 portioner)
3 stora kycklingfiléer (färska eller tinade djupfrysta)
1 liten burk ananasringar (4 st)
1 lika liten burk krossad ananas
2 bananer
1 burk krossade tomater
lite riven ost
kryddor (salt, peppar, chilipulver, tomatpuré el chilisås, ev curry, ev mexikansk krydda mm)
ris (couscous, kornris, pasta etc går även bra)
Sätt ugnen på 225 grader. Krydda kycklingfiléerna på båda sidor med tex curry, mexikansk krydda, grillkrydda eller sambal och lite salt. Bred ut dem så platt som möjligt i en gratängform. Häll över lite av ananasjuicen och ställ in i ugnen för att försteka lite. Blanda tomaterna med avrunnen krossad ananas och krydda så att det får lite ”sting”, gärna med chilisås eller tomatpuré för att få det lite fylligt. Dela ananasringarna i 3-4 delar, halvera och klyv bananerna.
Kontrollera kycklingfiléerna, de bör vara åtminstone halvklara innan man fortsätter. Sätt på risvattnet, ta ut formen och lägg över ananas, banan och tomatblandningen. Sätt in i ugnen igen. Nu kokar nog risvattnet. Ställ klockan för riset, när halva tiden gått tas kycklingen ut och osten läggs på. Ris och kyckling bör vara klart samtidigt, men kontrollera filén genom att skära lite i en av de tjockaste (fast man förstör den fina osten). Servera med tomatklyftor, gurkstavar etc.
Festvariant:
Byt tomaterna (eller en del av dem) mot lätt creme fraiche, ½-1 burk, men gör annars som ovan. Om man så vill är det gott med lite grädde också, vispad eller ovispad. Servera med lite jordnötter i en liten skål vid sidan av. Till denna variant behövs förresten ingen ost, om man inte vill.
Källa: Eget recept
Skrivet av: Anna Holmberger
Lämna gärna en kommentar!
Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.