Chokladmousse med whisky
Publicerad: 2004-06-03
Godare efterrätt än denna finns knappast!
2 portioner
50-75 g mörk blockchoklad
1 msk mjölk
1 äggula
1 msk farinsocker
2 tsk whisky (Macallan Single Malt 12-årig blir gott eller ca 1 msk likör)
1 dl vispgrädde
Smält choklad tillsammans med mjölk i vattenbad. Lyft av från vattenbadet. Blanda äggula, socker och whisky. Vispa grädden tjock (så att den inte rinner iaf). Blanda ner äggsmeten i chokladsmeten först. Blanda choklad/äggsmeten med grädden. Låt moussen stå i kylskåp i minst en timme och stelna lite.
Om grädden är för löst vispad blir moussen lös, men smakar bra ändå. Vill man inte ha sprit i kan man ta smaksatt choklad.
Skrivet av: Nina.m.4
Om man frågar de som känner mig, så är tjejen på bilden jag ;-)
Jag har fyllt 30, är gift och bor halvlångt uppåt höger. Vår tredje son Noah föddes i v 33+3, pga havandeskapsförgiftning. Han har ett medfött hjärtfel, pulmonalisatresi + VSD. Det betyder att han föddes utan lungpulsåder och med ett hål mellan kamrarna. Noahs hjärtfel totalkorrigerades i juli 02, vid hans tredje hjärtoperation.
Lämna gärna en kommentar!
Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.