Annelis Hummerlax med ugnsbakad dillpotatis
Publicerad: 2004-05-31
Enkel rätt, lax och bacon, med lite lyxig känsla.
4-6 personer
4-6 laxfiléer
1 paket bacon
1 burk Campbells Hummersoppa
1 burk lätt creme fraiche
Ett par matskedar vatten
Saften från en citron
Parmesanost
Salt och peppar
Potatis
Dillfrö
Olja utan smak
Salt och peppar
Skala potatisen, så mycket du tror att det går åt, och skär i klyftor. Vänd runt klyftorna i olja och kryddor. In i ugnen på 200 grader, gärna varmluft om du har.
Peppra laxen och linda den i bacon. Placera i ugnsfast form. Placera formen i ugnen och låt baconet "tappa" fettet och krympa runt laxen, ca 10 minuter, håll lite koll.
Blanda under tiden creme fraiche, hummersoppa, citron och kryddor. Lägg till ett par matskedar vatten om konstistensen är för stabbig.
Ta ut laxen och häll av överflödigt fett. Häll över hummersåsen, hyvla parmesan över hela härligheten och sätt in i ugnen igen, 5-10 minuter.
Servera med potatisen och en god sallad.
Skrivet av: Anneli Karlsson
Mälardalsbo med kreativ hjärna som lätt blir uttråkad. Älskar det skriva ordet, och att skriva det! Tycker att humor är förlösande, men kan ibland bli för ironisk, måste passa mig!
Mamma till busfrö född i slutet av 2003.
Gillar skarpt mode, inredning, matlagning och allsköns skapande.
Lämna gärna en kommentar!
Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.