Barnsidan - Chokladmousse med whisky
Meny

Övrigt > Chokladmousse med whisky

Chokladmousse med whisky

Publicerad: 2004-06-03
Godare efterrätt än denna finns knappast!
2 portioner

50-75 g mörk blockchoklad
1 msk mjölk
1 äggula
1 msk farinsocker
2 tsk whisky (Macallan Single Malt 12-årig blir gott eller ca 1 msk likör)
1 dl vispgrädde

Smält choklad tillsammans med mjölk i vattenbad. Lyft av från vattenbadet. Blanda äggula, socker och whisky. Vispa grädden tjock (så att den inte rinner iaf). Blanda ner äggsmeten i chokladsmeten först. Blanda choklad/äggsmeten med grädden. Låt moussen stå i kylskåp i minst en timme och stelna lite.

Om grädden är för löst vispad blir moussen lös, men smakar bra ändå. Vill man inte ha sprit i kan man ta smaksatt choklad.

Skrivet av: Nina.m.4
Om man frågar de som känner mig, så är tjejen på bilden jag ;-) Jag har fyllt 30, är gift och bor halvlångt uppåt höger. Vår tredje son Noah föddes i v 33+3, pga havandeskapsförgiftning. Han har ett medfött hjärtfel, pulmonalisatresi + VSD. Det betyder att han föddes utan lungpulsåder och med ett hål mellan kamrarna. Noahs hjärtfel totalkorrigerades i juli 02, vid hans tredje hjärtoperation.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         



(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fjorton med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook