Räcker till:
4 portioner
Tillagningstid:
30 minuter
Ingredienser:
2 morötter
1 knippe broccoli
1 pkt sockerärtor
1 burk bambuskott
1 burk vattenkastanj
½ purjolök
malen koriander
malen ingefära
vitlök
400 g strimlad biff, fläsk eller kyckling
½ liten citron
1-2 msk kinesisk soya
1-1½ dl vatten
salt
peppar
olja
maizena mjöl
äggnudlar
Tillagning:
Strimla morötterna och purjon, dela broccolin i buketter och skiva stjälkarna. Stek köttet i olja tillsammans med koriander, ingefära och finhackad vitlök.
Ta upp köttet när detär brynt. Lägg i grönsakerna och låt dem brynas lite.
Lägg tillbaka köttet och tillsätt vatten och juice från en halv citron och soyan.
Låt det puttra i ca 10 minuter. Morötterna skall ha lite tuggmotstånd. Kokar äggnudlar brevid och när de är klara rörs de ner i wookpannan.
Serveringsförslag:
Servera med lite sweet chilisås och ev. en klick creme fraiche.
Kommentar:
Grönsakerna kan bytas ut mot mot en påse wookgrönsaker.