Beas Västerbottensostlax
Publicerad: 2005-06-10
Snabbt och mumsigt!
Räcker till
3 personer
Ingredienser
3-6 laxfiléer per person
rejält med grovriven västerbottensost (en näve per laxfilé och en till såsen)
Purjolök
2,5 dl Gräddfil
Citron
Citronpeppar
Svartpeppar
Salt
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en form, hacka purjolöken och lägg i formen (spara lite till såsen). Lägg i laxbitarna och krydda med citronpeppar och lite pressad citron. Lägg rejält med ost på varje laxbit. In i ugnen i ca 20 minuter. Lägg ost och purjohack i en skål, pressa i ca 1/2 citron. Häll i gräddfilen och rör om, smaka av med svartpeppar och lite salt. Ställ såsen i kylen tills den skall serveras. Servera med en grönsallad och kokt potatis. Smaklig måltid!
Skrivet av: Béatrice Karjalainen
2-barns mamma, 73:a, datornörd.
Gillar att fota, pyssla med grafik samt gör pärlsmycken sen många år tillbaka.
Tycker det är kul att kika på andras fotografier och kommenterar när bilden tilltalar mig på något vis eller att jag känner att jag har något konstruktivt att säga. Sätter inte längre betyg på bilder då jag tycker det är svårt att poängvärdera bilder. Jag mottager glatt kommentarer på mina bilder, både ris och ros.
Gästboken här kikar jag i lite titt som tätt så lämna gärna en rad.
Provar ni något av recepten så lämna gärna en kommentar med förslag på förbättringar, förändringar eller helt enkelt vad ni tyckte om det.
Lämna gärna en kommentar!
Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.
Tidigare kommentarer/betyg
hsirwall (
2006-04-11 16:42)
Menar du verkligen 3-6 laxfiléer PER PERSON!? Är det inte 3-6 för 3 personer? Jag brukar äta 1 filé.....