Rosa tårta
Publicerad: 2004-05-29
8-12 portioner
1 paket färdiga tårtbottnar i tre lager
1 dl hallonsylt eller annan röd sylt
1 paket jordgubbsfromage
ca 1,5 dl florsocker
1-1,5 msk vatten eller röd saft
Bred sylten på första tårtbotten. Gör i ordning fromagen enligt anvisning på paketet och bred den i ett tjockt och jämnt lager på tårtan. Låt tårtan stå i kylen ca 20 minuter innan sista lagret läggs på. Gör i ordning glasyren, använd gärna ”Flor med jordgubbssmak”, ta annars koncentrerad röd saft istället för vatten. Vispa glasyren i ett litermått i några minuter så att den ljusnar litegrann. Bred på glasyren ovanpå kakan och låt den stå i kylen tills glasyren stelnat, gärna över natten. Dekorera eventuellt med röd pyntgelé eller röda bär.
Variationsförslag:
Glasyr av Philadelphia light och ”flor med jordgubbssmak” (några matskedar) är gott.
Gul tårta blir det med Lemon Curd, aprikosmarmelad eller citronfromage som fyllning, ”flor med citronsmak” eller apelsinsaft som blandas med Philadelphia som glasyr.
Källa: Eget recept
Skrivet av: Anna Holmberger
Lämna gärna en kommentar!
Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.