Barnsidan - Nappar i nya färger med ny certifiering
Meny

Nyheter > Nappar i nya färger med ny certifiering

Nappar i nya färger med ny certifiering

MAM Baby lanserar en ny certifiering - FAIR RUBBER och introducerar samtidigt en ny kollektion - Colours of Nature. Se napparna och läs mer om certifieringen och hur man ska tänka vid valet mellan silikon och naturgummi.

Fair Rubber är en ideell icke-statlig organisation som arbetar för att främja rättvis och miljövänlig naturgummiproduktion.

Sedan starten har MAM gjort allt för att se till att gummit produceras och bearbetas på ett miljövänligt och socialt sätt. Att gå med i organisationen Fair Rubber (*) var således en naturlig utveckling för att ytterligare stärka leverantörskedjans integritet.

Nya kollektion Colours of Nature

För att fira introduktionen av Fair Rubber i Norden så lanserar MAM samtidigt en ny kollektion, Colours of Nature. Denna kollektion är framtagen i en matt finish i nedtonade nyanser. Kollektionen kommer med och utan motiv (enfärgade) på knopparna.


Kollektionen introduceras på svenska marknaden från och med vecka 15 och finns tillgänglig på dagligvaruhandeln, babyfackhandel samt online.

Rekommenderat utpris för ett 2-pack nappar är 69 SEK.

Hur ska man veta vilket material man ska välja - silikon eller naturgummi/latex?

Silikon är ett transparent, syntetiskt material som är lukt- och smakneutralt. Silikon är dock känsligare mot barns små vassa tänder än vad latex är. Latex är ett naturmaterial som är mer elastiskt och mer slitstarkt mot barns vassa tänder än vad silikon är. Materialet har dock en naturlig åldringsprocess, d.v.s har alltid ett bäst före- datum. Bäst före- datum står på förpackningen. Du kan även hitta produktionsdatumet på alla MAM nappar, detta finns inpräglat i nappens sköld.

För latex gäller ett bäst före- datum på två år efter produktionsdatum, men silikon har inget bäst före- datum då materialet inte åldras på samma sätt som en latexnapp. Däremot så rekommenderar vi att använda en silikonnapp inom fem år efter produktionsdatum för att säkerställa kvaliteten.

Tänk på att en napp som barnet börjat använda, oavsett material, bör bytas ut efter ca 1-2 månaders användning eller vid minsta tecken på skada.

Kontrollera och provdra alltid nappen innan du ger den till ditt barn.

(*) Företag som uppfyller organisationens strikta kriterier får visa Fair Rubber-logotypen på produktförpackningar och annan kommunikation.

Källa: Pressinformation MAM Baby


Artikeln har visats: 1303 gånger
Publicerad: 2021-03-12 15:33:42
Inlagd: 2021-03-12 15:13:02
Uppdaterad: 2021-03-12 15:36:06

taggar
napp  nappanvändning  


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttioett med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook