Barnsidan - BB S:t Göran öppnar för föderskor 1 april 2023
Meny

Nyheter > BB S:t Göran öppnar för föderskor 1 april 2023

BB S:t Göran öppnar för föderskor 1 april 2023

Den 1 april 2023 slår den nya förlossningskliniken på Capio S:t Görans Sjukhus upp portarna och tar emot födande för första gången. Just nu pågår rekryteringen av all personal som ska arbeta på förlossningskliniken BB S:t Göran.

Nu påbörjas det viktiga arbetet med rekrytering av all personal till BB S:t Göran, den kommande förlossningskliniken på Capio S:t Görans Sjukhus, på Kungsholmen i Stockholm. Den 1 april öppnar BB S:t Göran för att ta emot födande och kommer även erbjuda specialistmödravård, antenatalvård, eftervård samt neonatalvård.

Ledningsteamet är på plats och nu har rekryteringskampanjen startat av all övrig personal: obstetriker, barnmorskor, barnsjuksköterskor, neonatologer, undersköterskor och övrig administrativ personal till BB S:t Göran.

– Vår ambition i rekryteringsprocesserna är att vara ytterst noggranna och försiktiga i hur vi rekryterar. Målet är att nå en jämn fördelning av personal från alla sjukhus i regionen, så att förlossningsvården i Stockholm fortsätter vara välfungerande, säger Hanne Fjellvang, vårdenhetschef på BB S:t Göran.

Rekrytering av BB-personal startad

Under hösten kommer all personal som behövs på BB S:t Göran att rekryteras. Rekryteringsprocessen för obstetriker, förlossningsläkare, är redan påbörjad. I september startar rekryteringskampanjer för barnmorskor, biträdande vårdenhetschefer, barnsjuksköterskor och neonatologer. I oktober rekryteras de undersköterskor som kommer att behövas på kliniken. Under cirka 3 månader pågår rekryteringen och målet är att all personal är rekryterad innan årsskiftet.

– Vi är därför också extra intresserade av framför allt de barnmorskor som valt att lämna förlossningsvården eller vården överhuvudtaget och ser gärna ansökningar från de som är nyfikna på att återvända till förlossningsvården och till en spännande arbetsplats där vi bygger nytt från grunden, tillsammans, säger Hanne Fjellvang.

På bilden ser vi BB S:t Görans verksamhetschef Malin Thorsell och vårdenhetschef Hanne Fjellvang, redo att öppna upp BB S:t Göran den 1 april 2023.

BB S:t Görans verksamhetschef Malin Thorsell och vårdenhetschef Hanne Fjellvang är redo att öppna upp BB S:t Göran den 1 april 2023.

Arbetssätt och rutiner i nya lokaler

BB:s nyrekryterade ledningsgrupp, med verksamhetschef Malin Thorsell och vårdenhetschef Hanne Fjellvang i spetsen, arbetar för fullt med att iordningsställa förlossningskliniken tills kliniken startar sin verksamhet och de första barnen får se dagens ljus på BB S:t Göran.

– Vi har ett starkt ledningsteam som precis kommit på plats. Nu återstår för oss att sätta alla rutiner och arbetssätt och inreda våra nya fina lokaler för vår verksamhet. Vår första tid vill vi ska präglas av nybyggaranda och kreativitet och som team kommer vi tillsammans att kunna påverka både arbetsmiljö och arbetssätt, säger Malin Thorsell, verksamhetschef på BB S:t Göran.

– Nu är vi i gång med den stora rekryteringsinsatsen. Vi ser väldigt mycket fram emot att få välkomna alla våra nya medarbetare, samt alla födande med partners och framför allt alla nya barn som kommer att födas hos oss, säger Peter Holm, VD på Capio S:t Görans Sjukhus.

Läs mer om BB S:t Göran

Källa: Capio / mynewsdesk


Artikeln har visats: 3816 gånger
Publicerad: 2022-09-06 14:56:54
Inlagd: 2022-09-06 14:50:54
Uppdaterad: 2022-09-06 14:56:54Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttioåtta med siffror i fältet här

Fler nyheter

Capio / mynewsdesk 2022-09-06 14:56
BB S:t Göran öppnar för föderskor 1 april 2023
Göteborgs Universitet / Forskning.se 2022-09-05 11:49
Gifter i gamla plastleksaker innebär hälsorisk för barn
 2022-07-18 18:16
Ny terapiform online för att behandla tonårsdepression
Umeå Universitet / Forskning.nu 2022-07-06 08:56
Så påverkas skolresultaten av prematur födsel
Karolinska Institutet 2022-06-27 16:06
Forskare: Minska matallergi med tidiga smakportioner
 2022-06-01 09:59
Bilbarnstol från Cybex i topp i stort test
Karolinska Institutet 2022-03-28 09:48
Vaccination mot covid-19 under graviditeten ger ingen ökad risk
Alla nyheter

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook