Snabb & urgod potatissallad
Publicerad: 2005-02-03
En fräsch, lättgjord potatissallad med det "lilla extra"!
För ca 4 personer - 10 medelstora kokta, kalla potatisar - 2 äpplen - 2 saltgurkor - 5 dl gräddfil - 3 msk stark senap - ½ tsk salt - ev. hackad persilja Skiva den kokta potatisen i lagom tjocka skivor. Skala äpplena och skär dem och saltgurkorna i små tärningar. Blanda potatis, äpple och gurka i en stor skål. Blanda gräddfil, senap och salt och rör försiktigt ner det i potatisblandningen. Viktigt att du rör försiktigt och så lite som möjligt, det är annars lätt att potatisen smulas sönder. Salladen blir mycket fräschare med lite större bitar. Låt stå svalt i någon halvtimme. Strö eventuellt färsk, hackad persilja över innan du serverar! Passar utmärkt till grillat kött, korv, kallskuret eller till buffébordet!
Skrivet av: hsirwall
Lämna gärna en kommentar!
Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.