Räcker till
Blir 10-12 bitar
Ingredienser
ca 3 rabarberstjälkar
3 ägg
2 1/4 dl socker
2 1/4 dl mjöl
2 tsk krossade kardemummakärnor
kylskåpskallt smör
krossad mandel (går även bra med ströbröd)
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader.
Ansa och skölj rabarbern och skär den i ca 2,5 cm långa bitar.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl med kardemumman och vänd ner i smeten.
Smöra och mandla en sockerkaksform. Häll i smeten. Stoppa i rabarberbitarna men försök se till att de inte rör vid kanten du vill ju inte att kakan skall gå sönder.
Hyvla smöret med osthyvel och täck smeten med de tunna smörskivorna.
Grädda i ugnen i 20-25 minuter. Låt den svalna något och stjälp sedan upp den. Låt kallna.
Serveringsförslag
Servera gärna med färska bär och glass. Själv brukar jag servera med en hallonsås jag gör på upptinade hallon, lite florsocker och en skvätt vatten. Ibland har jag i lite balsamicovinäger. Jag brukar servera kakan med rabarrbern uppåt och mandelsidan neråt men det gör man ju som man vill.