Ananaspaj
Publicerad: 2004-06-16
GOD
Pajbotten:
150 g margarin
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
(1tsk kallt vatten)
Låt vila kallt och tryck sedan ut degen i en pajform.
Fyllning:
1 ägg
2 dl crème fraiche (vanlig eller lätt)
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
cirka 500 g avrunnen krossad ananas (i egen juice)
Blanda alltsammans, ananasen sist. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175 i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.
Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller lättvispad grädde.
Skrivet av: Annelie :)
Lämna gärna en kommentar!
Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.
Tidigare kommentarer/betyg
Anneli Karlsson (
2004-06-18 19:51)
Åh, den här är sååå god. Får varma sommarminnen i gommen bara av receptet. Funkar ju kanon med jordgubbar också!