Mörkulor
Publicerad: 2004-09-01
Småkakor när de är som bäst.
Räcker till
ca 20 st
Tillagningstid
10-15 minuter + 14 timmar i ugnen
Ingredienser
100 gr smör
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
Tillagning
Rör fettet mjukt och blanda i de andra ingredienserna. Forma degen till små kulor som läggs på smord plåt (man kan rulla degen till en korv och dela den i 20 delar för att få ungefär lika stora bitar). Grädda dem i mitten av ugnen i 50-75 grader i 2 timmar. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar i ugnen ca 12 timmar (brukar baka dem på kvällen så får plåten stå till morgonen).
Skrivet av: Béatrice Karjalainen
2-barns mamma, 73:a, datornörd.
Gillar att fota, pyssla med grafik samt gör pärlsmycken sen många år tillbaka.
Tycker det är kul att kika på andras fotografier och kommenterar när bilden tilltalar mig på något vis eller att jag känner att jag har något konstruktivt att säga. Sätter inte längre betyg på bilder då jag tycker det är svårt att poängvärdera bilder. Jag mottager glatt kommentarer på mina bilder, både ris och ros.
Gästboken här kikar jag i lite titt som tätt så lämna gärna en rad.
Provar ni något av recepten så lämna gärna en kommentar med förslag på förbättringar, förändringar eller helt enkelt vad ni tyckte om det.
Lämna gärna en kommentar!
Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.
Tidigare kommentarer/betyg
Carina Burman (2018-11-06 19:33)
Har bakat mörkulor sen mitten på 1980-talet. En given succé.
Carina Burman (2018-11-06 19:33)
Har bakat mörkulor sen mitten på 1980-talet. En given succé.