Konfektgelé
Publicerad: 2004-05-28
Konfektgelé, ca 100 st
2 dl outspädd juice
1½ dl vatten
5 dl strösocker
1 tsk citronsyra
1 flaska Certo fruktpektin
Gör i ordning en form 15x25 cm av aluminiumfolie. Blanda juice, socker, citronsyra i en kastrull. Koka upp blandningen under omrörning. Låt koka 1 minut. Drag kastrullen från värmen och rör ner certo.
Häll blandningen i formen. Låt stelna i rumstemperatur 1-2 dygn. Stjälp upp på galler och låt torka på undersidan. Skär i bitar.
Låt ligga minst ett dygn i rumstemperatur och rulla i strösocker precis innan servering.
Skrivet av: Fru Marmelad
Lämna gärna en kommentar!
Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.
Tidigare kommentarer/betyg
Jennie Andersson (
2004-06-16 13:21)
Detta måste provas! Återkommer med betyg efter provsmakningen!
Cei Cei (
2004-05-28 17:14)
Betyg: 5
Tack Snälla Fru Marmelad
som jag har letat efter detta...googlat som en tok!
Cei