Varm helvetessallad
Publicerad: 2004-05-24
Bara namnet i sig är ju underbart. En sallad på helt bovete med massa gottigheter i. Ett släng ihop vad som finns hemmarecept som kom till när jag ville ha något nytt till steken som stod i ugnen. Passar bra som tillbehör till exempelvis grillat.
Räcker till:
4 portioner
Tillagningstid:
30 minuter + 30-60 min i kylskåpet.
Ingredienser:
2½ dl helt bovete
½ dl persilja
½dl gräslök
½ rödlök
Valfri mängd parmensan
1 brk kideny beans
2-3 msk balsamicovinäger
italiensk salladskrydda
grovmalen svartpeppar
Tillagning:
Hacka örterna och lägg dem, finhackad lök, riven osten och bönorna i en bunke, häll på balsamicovinägern och krydda med italiensk salladskrydda och svartpeppar. (om man vill kan man strunta i att lägga i osten så slipper den bli färgad av vinägern). Låt stå och dra i kylen ca 30 min till en timme. Koka bovetet enligt instruktionerna under tiden rör sedan ihop allt i en skål (glöm inte osten om du hade utelämnat den).
Skrivet av: Béatrice Karjalainen
2-barns mamma, 73:a, datornörd.
Gillar att fota, pyssla med grafik samt gör pärlsmycken sen många år tillbaka.
Tycker det är kul att kika på andras fotografier och kommenterar när bilden tilltalar mig på något vis eller att jag känner att jag har något konstruktivt att säga. Sätter inte längre betyg på bilder då jag tycker det är svårt att poängvärdera bilder. Jag mottager glatt kommentarer på mina bilder, både ris och ros.
Gästboken här kikar jag i lite titt som tätt så lämna gärna en rad.
Provar ni något av recepten så lämna gärna en kommentar med förslag på förbättringar, förändringar eller helt enkelt vad ni tyckte om det.
Lämna gärna en kommentar!
Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.