Barnsidan - Skidläget inför sportloven
Meny

Nyheter > Skidläget inför sportloven

Skidläget inför sportloven

Skidsäsongen startade redan i november på SkiStars skandinaviska skidorter och snötillgången i detta nu är normal för tiden på året. Väderprognoserna för den närmsta tiden visar behaglig kyla samt mer snö – en perfekt uppladdning inför sportloven. På de svenska skidorterna mäter snödjupet upp till 77 cm. Alla skidområden är öppna och det finns över 330 skidbackar att välja bland i Åre, Vemdalen, Sälen, Trysil och Hemsedal.

- Förutom att vi har ett väldigt slitstarkt och bra underlag i våra skidbackar så finns också snö i terrängen vilket är av stor vikt för upplevelsen av en skidsemester. I Åre har det kommit 20-30 cm snö de sista dygnen och tittar vi framåt så blir det mer snö. Vi håller hela skidområdet öppet med reservation för väderstörningar och prepareringsarbeten, säger Niclas Sjögren Berg, Destinationschef SkiStar Åre.

- I Vemdalen har vi ett mycket bra skidläge inför sportloven. Just nu iordningsställer vi och preparerar så våra sportlovsgäster får bästa möjliga upplevelse. Prognosen visar ihållande behaglig kyla och mer snö, säger Anders Lundqvist, Destinationschef SkiStar Vemdalen.

-SkiStars skidområden i Sälen; Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och Hundfjället, har ett normalt snöläge för säsongen och förutom en del iordningställande och preparering så håller alla nedfarter öppna. Sveriges näst brantaste backe Väggen prepareras just nu och väntas som vanligt bli klar under sportloven, säger Jonas Bauer, Destinationschef SkiStar Sälen.

Källa: Pressmeddelande från Skistar

Snödjup just nu (23/1-2020) samt totalt antal nedfarter:

Sälen: 50 – 59 cm – 100 nedfarter

Vemdalen: 39 – 56 cm – 58 nedfarter

Åre: 71 – 77 cm – 89 nedfarter

Trysil: 53 – 96 cm – 68 nedfarter

Hemsedal: 110 cm – 53 nedfarter


Artikeln har visats: 421 gånger
Publicerad: 2020-01-23 14:01:43
Inlagd: 2020-01-23 13:54:18
Uppdaterad: 2020-01-23 14:01:43

taggar
fjällen  skidåkning  sportlov  


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettiotvå med siffror i fältet här