Nu finns ett enklare sätt att kunna ta del av ny kunskap och fakta direkt från forskare inom matallergi.
På nutritionsfakta.se hittar du artiklar skrivna av forskare som belyser matallergier ur ett brett perspektiv. Bland annat livskvalitet, näringsstatus och kostnader som är förenade med matallergier, liksom mer medicinska synvinklar, som diagnostik och korsreaktioner.
- Det finns ett stort behov av att få faktabaserad kunskap om matöverkänslighet inom flera olika fält i samhället, det här är ett sätt att nå nya målgrupper med ny kunskap på området matallergi, säger projektledare Sofia Knáz.
Bild: skärmdump från sajten nutritionsfakta.se som har information om nutrition utifrån många aspekter, tex hälsa och olik gruppers behov. Läs mer här.
Artiklarna är framtagna inom projektet Bra mat för alla i samarbete med Swedish Nutrition Foundation.
Bra mat för alla drivs av Astma- och Allergiförbundet i samarbete med Centrum för Allergiforskning på Karolinska Institutet och Livsmedelsföretagen. Syftet med projektet är att starta ett nationellt kunskapscentrum för matallergi och matöverkänslighet där alla samhällets sektorer är med. Som en första stor kunskapssatsning har ett tiotal artiklar tagits fram i samarbete med forskare på området och publicerats i papperstidningen Nordisk Nutrition i oktober 2018. Samtidigt hölls då en konferens tillsammans med Swedish Nutrition Foundation.
Läs mer om projektet Bra mat för alla.
Källa: Astma & Allergiförbundet / Mynewsdesk