Barnsidan - Ny bok av J.K. Rowling släpps i höst
Meny

Nyheter > Ny bok av J.K. Rowling släpps i höst

Ny bok av J.K. Rowling släpps i höst

J.K. Rowlings nya barnbok, Julegrisen, släpps tisdagen den 12 oktober 2021. Boken som är en fristående berättelse, handlar om en pojkes kärlek till sitt högt älskade gosedjur, och vänder sig till barn från sex år och uppåt.

Julegrisen släpps samtidigt i Storbritannien, Australien, Nya Zeeland, Irland och Indien av Hachette Children’s Group, i USA och Kanada av Scholastic, och i över tjugo andra länder runt om i världen. I Sveriges ges den ut av Rabén & Sjögren.

Om boken

Jack älskar sitt gosedjur, Lilla Gis. LG har alltid funnits där, genom hela hans barndom. En julafton händer något förfärligt – LG är försvunnen. Men julafton är en dag då mirakel kan ske, en dag då allting kan komma till liv – även gosedjur. Och Jacks nya gosedjur, Julegrisen (LG:s irriterande ersättare), har en djärv plan. Tillsammans ger de sig ut på en magisk resa, för att leta efter det förlorade gosedjuret, och för att rädda den bästa vän Jack någonsin haft …

“Det känns väldigt roligt och spännande att få presentera en helt ny barnbok av J.K. Rowling för de lite yngre läsarna. Julegrisen är en fantasifull och varm berättelse som jag tror att många kommer få glädje av”, säger Cecilia Knutsson, publicistisk chef på Rabén & Sjögren.

Julegrisen är J.K. Rowlings första barnbok sedan Harry Potter. 2020 återkom författaren till barnböckerna med sagan The Ickabog, som publicerades online gratis för barn i lockdown, och som sedan gavs ut till förmån för välgörenhetsorganisationen Volant, som hjälper särskilt utsatta grupper som drabbats av Covid-19-pandemin. J.K. Rowling ser mycket fram emot att få återkomma till de unga läsarna med utgivningen av Julegrisen.

Boken illustreras av Jim Field, som vunnit flera priser för sina illustrationer. Omslaget blir officiellt senare i vår.

Fotograf: Debra Hurford Brown © J.K. Rowling 2018

Bild på J.K. Rowling (Fotograf: Debra Hurford Brown © J.K. Rowling 2018)

Källa: Pressmeddelande Norstedts förlagsgrupp


Artikeln har visats: 501 gånger
Publicerad: 2021-04-13 16:55:29
Inlagd: 2021-04-13 16:43:17
Uppdaterad: 2021-04-13 16:55:29Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttionio med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook