Barnsidan - Nu startar Digifritids.se – en trygg plats för barn som saknar att leka med kompisar
Meny

Nyheter > Nu startar Digifritids.se – en trygg plats för barn som saknar att leka med kompisar

Nu startar Digifritids.se – en trygg plats för barn som saknar att leka med kompisar

Corona-viruset påverkar barns möjlighet till fritid. Allt fler barn stannar hemma från skola och fritidsaktiviteter, samtidigt som de saknar kompisar och mor- och farföräldrar eller andra trygga vuxna. Många barn känner också en oro för familjens ekonomiska situation. För att kunna ge barn den fritid, stimulans och möjlighet att göra sin röst hörd som de har rätt till startar Rädda barnen nu Digifritids.se.

Digifritids.se är en trygg hemsida för barn mellan 6-12 år där de kan få kunskap, ha kul, röra på sig och få hjälp och stöd för sin oro. Konceptet ska efterlikna fritidshemmens olika moment för att skapa en meningsfull fritid även hemma. På den digitala skolgården kan de gå träningsskola, i spelrummet kan de spela roliga spel och i biblioteket finns gratis böcker, filmer och material som inspirerar till ökad kunskap om barns rättigheter. Vid anslagstavlan får barn möjlighet att dela sina berättelser om vardagen just nu.

– Barns oro och utsatthet pausar inte. Just nu är det många barn som saknar att leka med sina kompisar, som en följd av att fler familjer är hemma för att undvika smitta och smittspridning. Vi har därför skapat Digifritids för att alla barn ska kunna ha en meningsfull och trygg plats att hänga på när de är hemma från skola eller fritidsaktiviteter, säger Helena Thybell, generalsekreterare på Rädda Barnen.

Projektet med dess innehåll är framtaget av Rädda Barnen tillsammans med Generation Pep och ustwo, och med stöd från bl.a. Erling Perssons stiftelse, Skandias stiftelse Idéer för livet och Radiohjälpen. Bris, Ecpat, UR, Storytel och Barnens bibliotek har bidragit med material och innehåll.Foto: Matteus Eurell

– Vi vet att barn är mer stillasittande under helger och lov, alltså då de spenderar mer tid hemma, att vi då kan bidra med inspiration till mer rörelse via Digifritids även under dessa tider känns både viktigt och roligt, säger Carolina Klüft (på bild till höger), verksamhetschef på Generation Pep.

– I en osäker tid är det extra viktigt att barn får komma till tals och får uttrycka sina känslor. Därför kommer alla som besöker Digifritids kunna skicka in berättelser och teckningar där de får beskriva hur de känner nu när livet förändrats. På så sätt kan barn få möjlighet att berätta för andra hur de upplever situationen samtidigt som vi kan fånga upp deras röster och vägleda dem i vart de ska vända sig, säger Helena Thybell.

Här hittar du digifritids

Källa: Rädda barnen / Mynewsdesk


Artikeln har visats: 1103 gånger
Publicerad: 2020-04-21 22:50:11
Inlagd: 2020-04-21 22:46:15
Uppdaterad: 2020-04-22 09:59:47

taggar
corona  covid-19  digifritids  


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiosex med siffror i fältet här

Fler nyheter

Karolinska Institutet 2022-03-28 09:48
Vaccination mot covid-19 under graviditeten ger ingen ökad risk
Stockholms Universitet 2022-03-15 17:55
Ensambarns hälsa sämre i vuxen ålder
Karolinska Institutet / Forskning.se 2022-01-14 00:24
Ingen förhöjd risk för psykisk ohälsa för IVF-barn
Rabén & Sjögren 2021-12-14 17:02
Lagom till jul kommer 20:e boken i Emil Wern-serien
 2021-11-30 12:33
Mammor hjälper forskare hitta faktorer som påverkar amningen av nyfödda
Sveriges Radio 2021-11-30 10:57
Bris inviger sin första mottagning i Norrland
DN.se 2021-11-30 10:57
Hon är första barnmorskan att lämna Danderyds sjukhus
Alla nyheter

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook