Barnsidan - Nu avslöjas omslaget till J.K. Rowlings nya barnbok
Meny

Nyheter > Nu avslöjas omslaget till J.K. Rowlings nya barnbok

Nu avslöjas omslaget till J.K. Rowlings nya barnbok

Den 12 oktober smäller det. Då lanseras Julegrisen, J.K Rowlings första barnbok sedan Harry Potter. Redan i dag avslöjas omslaget, illustrerat av prisbelönta Jim Field.

Boken är ett tidlöst och hjärtevärmande bladvändaräventyr om en pojkes kärlek till sitt högt älskade gosedjur. Julegrisen är en helt fristående berättelse, och den vänder sig till barn från sex år och uppåt. En kommande klassiker för hela familjen att läsa tillsammans, från en av världens främsta historieberättare.

I den här boken har J.K. Rowling skapat en helt ny värld som följer sina egna regler, något som är helt skiljt från Harry Potters trollkarlsvärld men med sin egen magi och ett och annat mirakel.

– Jag skulle önska att det blir en högläsningssaga att återvända till. Den kan nog leda till intressanta samtal mellan vuxna och barn om vad vi värdesätter, hur förändring och förlust både är smärtsamma och oundvikliga, men samtidigt kan leda till underbara saker, säger J.K. Rowling.

I dag avslöjas hur det minst sagt juliga omslaget kommer att se ut. Det har redan tidigare stått klart att illustratören bakom omslag och inlagebilderna är Jim Field, som illustrerat en rad bästsäljande och prisbelönta barnböcker.

Bild på omslaget till Julegrisen av J.K. Rowling

- Jims illustrationer är helt enkelt perfekta. Det är verkligen som om han tittat in i mitt huvud och tecknat vad han såg där!, säger J.K. Rowling.

- Jag ville skapa något filmiskt, tidlöst, som fångar spänningen i J.K. Rowlings fantastiska berättelse och julens under där äventyret börjar. Det är verkligen ett drömprojekt och jag är så glad att vara en del av det, säger Jim Field.

Upphovsrätt till omslagsbilden har J.K. Rowling & Jim Field

Källa: Pressmeddelande Norstedts förlagsgrupp

Om upphovspersonerna

J.K. Rowling är författaren till de mångfaldigt prisbelönta böckerna om Harry Potter. Tillsammans har de sålt i över hisnande en halv miljard exemplar världen över, är utgivna på över 80 språk och har blivit åtta filmsuccéer. Bara i Sverige har det sålts nästan fyra miljoner böcker. J.K. Rowling har fått många priser och utmärkelser, bland dem brittiska imperieorden för sina insatser för barnlitteraturen, franska Légion d’Honneur och Hans Christian Andersen-priset.

Kolla in J.K. Rowlings instagram

Jim Field är en brittisk prisbelönt illustratör, karaktärsdesigner och animationsregissör. Hans första bilderbok Cats Ahoy! vann the Booktrust Roald Dahl Funny Prize och nominerades till Kate Greenaway-priset. Sedan dess har han illustrerat en lång rad böcker, till exempel Oi Frog! och The Lion Inside, såväl som kapitelboksserien Björn och Kanin, och hans egen författardebut, bilderboken Monsieur Roscoe – On Holiday, en tvåspråkig bok som introducerar läsaren till de första franska orden. Jim bor nu i Paris med sin familj.

Kolla in Jims instagram


Artikeln har visats: 1218 gånger
Publicerad: 2021-06-29 17:55:23
Inlagd: 2021-06-29 17:45:39
Uppdaterad: 2021-06-29 17:59:39Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtioett med siffror i fältet här

Fler nyheter

Capio / mynewsdesk 2022-09-06 14:56
BB S:t Göran öppnar för föderskor 1 april 2023
Göteborgs Universitet / Forskning.se 2022-09-05 11:49
Gifter i gamla plastleksaker innebär hälsorisk för barn
 2022-07-18 18:16
Ny terapiform online för att behandla tonårsdepression
Umeå Universitet / Forskning.nu 2022-07-06 08:56
Så påverkas skolresultaten av prematur födsel
Karolinska Institutet 2022-06-27 16:06
Forskare: Minska matallergi med tidiga smakportioner
 2022-06-01 09:59
Bilbarnstol från Cybex i topp i stort test
Karolinska Institutet 2022-03-28 09:48
Vaccination mot covid-19 under graviditeten ger ingen ökad risk
Alla nyheter

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook