Barnsidan - Mängden avgörande för om barn blir glutenintoleranta
Meny

Nyheter > Mängden avgörande för om barn blir glutenintoleranta

Mängden avgörande för om barn blir glutenintoleranta

Mängden gluten kan vara en viktigare ledtråd än tidpunkt för glutenintroduktion och amning i den fortsatta forskningen kring varför glutenintolerans uppstår. Det anser forskare vid Lunds universitet som genomfört flera omfattande studier av barn med förhöjd genetisk risk för glutenintolerans.

Läs mer i Forskning.se

Källa: Forskning.se


Artikeln har visats: 1295 gånger
Publicerad: 2016-09-23 09:35:03
Inlagd: 2016-09-22 11:58:23
Uppdaterad: 2016-10-17 10:14:59

taggar
..  celiaki  gluten  glutenintolerans  


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.



(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttio med siffror i fältet här

Fler nyheter

Karolinska Institutet 2022-06-27 16:06
Forskare: Minska matallergi med tidiga smakportioner
 2022-06-01 09:59
Bilbarnstol från Cybex i topp i stort test
Karolinska Institutet 2022-03-28 09:48
Vaccination mot covid-19 under graviditeten ger ingen ökad risk
Stockholms Universitet 2022-03-15 17:55
Ensambarns hälsa sämre i vuxen ålder
Karolinska Institutet / Forskning.se 2022-01-14 00:24
Ingen förhöjd risk för psykisk ohälsa för IVF-barn
Rabén & Sjögren 2021-12-14 17:02
Lagom till jul kommer 20:e boken i Emil Wern-serien
 2021-11-30 12:33
Mammor hjälper forskare hitta faktorer som påverkar amningen av nyfödda
Alla nyheter

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook