Barnsidan - I framtiden är recepten elektroniska
Meny

Nyheter > I framtiden är recepten elektroniska

I framtiden är recepten elektroniska

När du går till doktorn och får ett recept nästa gång är det troligt att du inte får någon gul papperslapp att överlämna till apoteket. Istället kommer receptet skickas elektroniskt från din doktor till ditt apotek. Du hämtar ut receptet genom att visa din legitimation.

Säkerheten kring dessa e-recept är helt jämförbar med t.ex digitala banktjänster. Andra fördelar är att recept inte kan tappas bort, förfalskas eller misstolkas. Just nu håller man på att bygga ut detta system bland annat i Stockholms Län, men tanken är att alla recept ska skickas elektroniskt i framtiden.

Källa: vårdguiden (sthlms län) nr3 1004


Artikeln har visats: 1480 gånger
Publicerad: 2004-09-02 15:16:33
Inlagd: 0000-00-00 00:00:00
Uppdaterad: 2013-07-08 14:55:06Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet elva med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Mimmi Forsberg (2004-09-06 00:49)
Betyg: 3
Så har vi det oxå...men lite väl krångligt kan det bli, eftersom oftas kan det vara "fel" person som hämtar medicinen o då blir det ingen medicin oavsett om den sjuke ligger nerbäddad mer eller mindre död där hemma eftersom besöket hos läkaren tog musten ur en helt...Hände mig förra veckan, behövde verkligen medicinen men kunde inte gå ut förrän 2 dagar efter läkarbesöket..jag totalvägrar gå in i ett tjockfullt apotek o vara sjuk, smitta ner folk bla infektioskänsliga....
JAg tycker det är skam eftersom min sambo fick inte ut medicinen pga att jag inte var med....hade nu turen att ha ett förråd hemma o hade just den medicinen hemma så jag kunde börja behandlingen......
Béatrice Karjalainen (2004-09-03 08:35)
Så har vi haft det länge här i Boden. Det är skönt att slippa de små lapparna men jobbigt om man glömt legitimationen hemma. Det är inte alltid hela plånboken åker med när man far iväg till VC med ett barn i all hast.


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook