Barnsidan - Generation Pep får hjälp av Valle i kampanjen #dance10000
Meny

Nyheter > Generation Pep får hjälp av Valle i kampanjen #dance10000

Generation Pep får hjälp av Valle i kampanjen #dance10000

SkiStar och Valle stöttar Generation Peps kampanj #dance10000 för att främja rörelseglädje bland barn och unga. Målet är att t ex genom dans och rörelse uppmuntra till 10 000 steg för daglig fysisk aktivitet. Med initiativet uppmanas både SkiStars gäster och medarbetare att genom skidåkning, dans och vardagsmotion sommar- som vintertid bidra till en bättre hälsa och en aktiv livsstil för alla.

I Valles inspirationsvideo ”walk, ski, dance”, som är ett bidrag till #dance10000, lyfter han skidåkning som ett exempel på motion och rörelseglädje. Samtidigt vill Valle inspirera till att samla steg på ett roligt sätt i vardagen, det spelar ingen roll var man är - man kan alltid röra på sig.

- I SkiStars hållbarhetsarbete är aktivitet en viktig del; vi vill inspirera till aktivering och rekreation och bidra till att fler människor, både barn och vuxna, uppnår den rekommenderade dagliga dosen av fysisk aktivitet. Därför hoppas vi att Valle kan hjälpa till oavsett hur du gör för att samla ihop dina steg.Vi uppmanar nu också all vår personal att under en månad vara med i utmaningen att nå 10 000 steg per dag, säger Fanny Sjödin, hållbarhetschef på SkiStar.

Källa: Pressmeddelande från SkiStar AB

- Världshälsoorganisationen (WHO) rekommenderar att barn över 5 år ska ägna sig åt måttlig till hög fysisk aktivitet minst 60 minuter per dag. Dessutom uppmanas barn och unga att röra sig mer intensivt tre gånger i veckan och då ska pulsen höjas.

- 1 av 5 barn svarar att de rört sig mindre under pandemin och nästan 1 av 3 svarar att de har haft mer skärmtid under pandemin. Bland gymnasieungdomarna upplever 3 av 10 att de varit mindre fysiskt aktiva.

- Endast 2 av 10 barn når den rekommenderade mängden fysisk aktivitet. Flickor når rekommendationen i lägre utsträckning än pojkar, redan ifrån sju års ålder är flickor mindre aktiva.  

Källa: Pep-rapporten


Artikeln har visats: 319 gånger
Publicerad: 2021-05-10 10:56:25
Inlagd: 2021-05-10 10:45:09
Uppdaterad: 2021-05-10 10:56:25Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettio med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook