Barnsidan - De är Årets Mamas 2018
Meny

Nyheter > De är Årets Mamas 2018

De är Årets Mamas 2018

”Mammor som gör skillnad” var åter temat när mama delade ut sin årliga utmärkelse Årets mama.

Priset Årets viktigaste mama gick till Ida Östensson, för hennes arbete med att driva igenom Sveriges nya samtyckeslag. Andra vinnare var artisten Titiyo som utsågs till Årets comeback-mama och Mouna Esmaeilzadeh som är Årets framtidsmama. Skådespelaren Mia Skäringer fick utmärkelsen Årets fuck off-mama och Johanna Bradford blev Årets inspiratörsmama, framröstad av läsarna, för att hon öppenhjärtigt delat med sig av sin kamp mot bröstcancer. Årets bragd-mama är Sofie Granqvist som stod för fotbolls-VMs verkliga hjältedåd – att ta en förlossning ”för laget” på egen hand medan maken spelade Sveriges herrlandslag till en kvartsfinal.

– Som vanligt vill vi med Årets mama passa på att hylla alla de fantastiska mammor som inspirerat och engagerat oss under året, säger mamas chefredaktör Louise Bratt Tidmarsh. Det handlar inte om att någon är bättre på att vara mamma än någon annan, utan om att lyfta fram mammor som gjort avtryck under året.

Under måndagskvällen avslöjades vinnarna under en exklusiv middag på stjärnkrogen Oaxen i Stockholm. Dit var ett 70-tal av Sveriges starkaste opinionsbildare – självklart kända mammor – inbjudna med Unicef som samarbetspartner.

Bland gästerna fanns Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor, skådespelaren Eva Röse, sportlegendaren Anja Pärson med sin fru Filippa Rådin, programledaren Marie Serneholt och supermodellen Caroline Winberg.

Vinnare Årets mama 2018

I år utsågs 6 mamas i olika kategorier!

Årets framtidsmama: Mouna Esmaeilzadeh

Motivering: Hon är läkaren och hjärnforskaren som engagerar med stora visioner om en
bättre framtid utan sjukdomar och fattigdom – tack vare vetenskapen. Och hon förklarar det så bra! Årets framtidsmama är Dr Mouna.

Årets bragd-mama: Sofie Granqvist

Motivering: Hon blev en av huvudpersonerna under fotbolls-VM i Ryssland, då hon hade BF samma dag som Sverige och hennes man Andreas ”Granen” Granqvist mötte Schweiz. Hon fortsatte att heja på Sverige ända in på BB – och tog en (förlossning på egen hand) för laget. Årets bragd-mama är Sofie Granqvist.

Årets viktigaste mama: Ida Östensson

Motivering: Hon är den tyngsta feministiska kraften bakom den nya samtyckeslagen, där allt annat än ett ja är ett nej. Årets viktigaste mama är Ida Östensson.

Vinnare comeback-mama: Titiyo Jah

Motivering: Hon är en av Sveriges största popstjärnor genom tiderna och står nu åter på scenen – samtidigt som hon har blivit mamma igen vid 50. Årets mest efterlängtade comeback-mama är Titiyo.

Årets fuck off-mama: Mia Skäringer

Motivering: Hon får oss att skratta, gråta och knyta näven i heligt förbannat samförstånd – och hon backar aldrig när det stormar. Årets fuck off-mama är Mia Skäringer.

Årets inspiratörsmama: Johanna Bradford

Motivering: I magen växte en bebis – och i bröstet en cancertumör. Inredningsbloggaren Johanna Bradford, mamma till Gillis, 2, och Elisabeth, 7 månader, valde att vara öppen med sin sjukdom och har genom sina sociala medier visat att det går att vända svaghet till styrka, och att det viktigaste är att ta vara på det vackra i livet – här och nu.

UNICEF är mamas samarbetspartner och mama stöttar deras arbete för barn i hela världen. UNICEF-reportern, skådespelaren och barnboksförfattaren Cissi Forss var konferencier delade ut kvällens priser.

Läs intervjuer med vinnarna på mama.nu

Läs mer i MyNewsdesk Sweden

Källa: Mama.nu / Mynewsdesk


Artikeln har visats: 890 gånger
Publicerad: 2018-11-21 09:50:17
Inlagd: 2018-11-20 19:55:39
Uppdaterad: 2018-11-21 10:52:52

taggar
Årets mama  


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sexton med siffror i fältet här

Fler nyheter

VT.se 2020-03-30 18:30
Nu stänger leklandet på obestämd tid
Sveriges Radio 2020-03-30 18:30
Misstänkt covid-19 sjuka får inte använda lustgas under förlossning
Sveriges Radio 2020-03-30 18:30
Förlossning i coronatid - Vetenskapsradions coronaspecial
Sveriges Radio 2020-03-30 18:30
Bara en förälder i taget på neonatalen
Kuriren.nu 2020-03-30 18:30
Fler ringer BRIS - många oroliga för corona
Astrid Lindgrens Värld 2020-03-26 14:21
Astrid Lindgrens Värld skjuter upp premiären
Kolmården / Parks & Resorts 2020-03-26 10:58
Kolmården och Gröna Lund skjuter på sina premiärdatum
Alla nyheter