Barnsidan - Arbetsbyxor för gravida lanseras och tillverkaren söker testpiloter
Meny

Nyheter > Arbetsbyxor för gravida lanseras och tillverkaren söker testpiloter

Arbetsbyxor för gravida lanseras och tillverkaren söker testpiloter

Okunskapen kring gravida yrkesarbetare är stor. Blåkläder, som satsat stort på sitt damsortiment senaste åren, gör nu ett viktigt statement för branschens kvinnor. Företaget lanserar gravidbyxor och ambitionen är tydlig – mjuka, bekväma och slitstarka arbetsbyxor som ska underlätta fysiskt arbete så länge som möjligt under graviditeten.

– För oss är gravidbyxorna mer än en produkt, det är också ett viktigt ställningstagande för framtidens kvinnor som vill in i branschen. När de ska välja yrke ska inte kläder eller graviditet vara ett hinder, säger Peter Mönhage, Sverigechef på Blåkläder.

Redan för två år sedan började processen med att ta fram en arbetsbyxa för gravida tjejer. Men som vanligt tummar Blåkläder aldrig på kvalitet eller passform.

– Vi har testat, ändrat, testat, justerat och ändrat igen tills att vi nu har ett resultat som vi tror på. Nu går de ut på sluttestet hos våra testpiloter – gravida kvinnor i branschen. Vi har jobbat med att hitta bra kombination av material – en perfekt balans mellan mjukhet och slitstyrka. Mudden över magen är noga genomarbetad för att följa magen på ett behagligt sätt, en utmaning eftersom alla gravidmagar ser olika ut. Inte bara mellan olika personer utan också i olika stadier av graviditeten, förklarar Rose-Marie Näsström, produktutvecklare på Blåkläder.

Att vara gravid inom hantverk- och byggbranschen är inte helt enkelt. Kvinnor är en minoritet i en mansdominerad bransch.

– Jag är ensam tjej på mitt jobb och jag tror aldrig att det har arbetat en gravid här tidigare. Kollegorna och chefen har varit förstående, men det hade varit skönt om det funnits mer kunskap kring risker med de tunga lyft jag får utföra i jobbet. Även anpassade kläder är ett problem, idag går jag i flera nummer för stora varselbyxor med ett skärp i midjan, både oskönt och osmidigt, säger Malin som arbetar på en godsterminal i Skellefteå och är gravid i sjätte månaden.

Även fackförbundet Byggnads arbetar med frågan gravida yrkesarbetare. Just nu genom att ta fram informationsmaterial om hur man förebygger risker i samband med graviditet inom byggbranschen. De ser också ett stort behov av mer forskning för att gravida ska känna sig trygga i byggbranschen.Bild: Blåkläders gravidbyxor kommer till att börja med som varselbyxa och servicebyxa.

Byxorna är helt i stretchmaterial och designen är neutral med samma funktioner som på standardbyxorna i sortimentet. Gravidbyxorna kommer i fem storlekar, XS-XL, och varje storlek har en förlängningsfunktion för att även passa kvinnor med längre ben.

Just nu söker Blåkläder testpiloter för gravidbyxorna. Rekryteringen sker framför allt i sociala medier. Vill du ansöka? Besök http://www.blaklader.com/testpilot

Källa: Blåkläder / Mynewsdesk


Artikeln har visats: 1141 gånger
Publicerad: 2019-05-02 13:52:10
Inlagd: 2019-05-02 13:36:51
Uppdaterad: 2019-05-02 13:52:10Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtioett med siffror i fältet här