Barnsidan - Appen som testar dig inför föräldraskapet
Meny

Nyheter > Appen som testar dig inför föräldraskapet

Appen som testar dig inför föräldraskapet

Nu lanseras appen Gjensie där användaren får prova på föräldraskapet i 24 timmar. Gjensie fungerar som en bebis som under dygnets alla timmar behöver sina föräldrars uppmärksamhet. Bebisen gråter, bajsar, sover och äter - nästan som på riktigt.

Appen Gjensie förvandlar telefonen till en bebis i 24 timmar och utmanar användaren att testa hur det är att vara förälder. Under dygnet kommer bebisen flera gånger börja gråta och användaren måste då reagera i realtid, förstå vad bebisen behöver och genomföra uppgiften - exempelvis gosa genom att klappa mobilen - tills bebisen är nöjd.

- Med Gjensie vill vi ge en inblick i det omvälvande föräldraskapet och dess olika prövningar. Att bli
förälder är ett av de största ögonblicken i livet, men det är svårt att förbereda sig inför det - det kommer alltid att uppstå nya oförutsägbara situationer. Vi hoppas att appen ska ge föräldrar ett bra tillfälle att prata med varandra om sina egna förberedelser, säger Lina Winqvist, marknadschef på Gjensidige Försäkring.

Efter 24 timmar är prövningen slut och appen visar då hur många moment användaren klarat av. Med stor sannolikhet kommer de flesta inte klara alla delmoment.

- En eloge till den som klarar av alla prövningar som Gjensie utsätter en för. Som förälder vet du aldrig vad som kommer att ske med ditt barn och under hela livet uppstår nya frågor. Det är också därför vi har ett Måbra-stöd i vår barnförsäkring, där föräldrar kan få professionell vägledning kring sitt barns beteende, sociala utveckling och relationer, fortsätter Lina.

Tre av fyra gravida inte välförberedda

Med appen Gjensie vill försäkringsbolaget Gjensidige hjälpa föräldrar inför att bebisen kommer. Enligt de första siffrorna i en undersökning av Kantar Sifo, beställd av Gjensidige, visar det sig att tre av fyra (74%) blivande föräldrar inte känner sig helt förberedda inför föräldraskapet. Sett till hela befolkningen (inklusive de som redan är föräldrar) är samma siffra 63 procent. I samma anda har Gjensidige tidigare tagit fram en uppmärksammad film - Birthual Reality - där en förlossning filmades med VR-teknik, i syfte att förbereda blivande föräldrar inför sin egen förlossning.

Momenten i appen genomförs med hjälp av mobilens tekniska egenskaper, exempelvis: vill bebisen vaggas vickas telefonen fram och tillbaka, om bebisen vill gosa klappas skärmen, vill bebisen gå på promenad behöver användaren gå runt. De olika aktiviteterna är mata, byta blöja, vagga, sjunga, gosa och promenera.

Gjensie fungerar på iPhone-modeller med iOS 12 och en version bakåt, på Android är det telefoner som släppts de senaste tre åren med uppdaterad mjukvara. Appen finns att ladda ner från Appstore och Google Play.

Film som visar hur användning av appen kan se ut:

Källa: Pressmeddelande från Försäkringsbolaget Gjensidige


Artikeln har visats: 1722 gånger
Publicerad: 2019-05-14 10:16:14
Inlagd: 2019-05-14 10:10:07
Uppdaterad: 2019-05-14 10:21:39

taggar
app  


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextiofem med siffror i fältet här

Fler nyheter

Karolinska Institutet 2022-03-28 09:48
Vaccination mot covid-19 under graviditeten ger ingen ökad risk
Stockholms Universitet 2022-03-15 17:55
Ensambarns hälsa sämre i vuxen ålder
Karolinska Institutet / Forskning.se 2022-01-14 00:24
Ingen förhöjd risk för psykisk ohälsa för IVF-barn
Rabén & Sjögren 2021-12-14 17:02
Lagom till jul kommer 20:e boken i Emil Wern-serien
 2021-11-30 12:33
Mammor hjälper forskare hitta faktorer som påverkar amningen av nyfödda
Sveriges Radio 2021-11-30 10:57
Bris inviger sin första mottagning i Norrland
DN.se 2021-11-30 10:57
Hon är första barnmorskan att lämna Danderyds sjukhus
Alla nyheter

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook