Barnsidan - Allvar och asflabb vackert förpackat
Meny

Recension > Allvar och asflabb vackert förpackat

Allvar och asflabb vackert förpackat

Publicerad: 2016-05-19
Den gode dinosaurien är en berättelse om att vara rädd och hitta mod att utmana sig själv och sin rädsla. Det är också en film om vänskap, tålamod och nyfikenhet. I sann Pixaranda är berättelsen även fylld med massa skratt och häpnadsväckande scenografi.

THE GOOD DINOSAUR

Arlo är yngst i syskonskaran hemma på gården. Både storasyster och storebror hjälper till med de många syssslorna på bästa sätt och gör sina föräldrar stolta. Arlo däremot är liten och rädd och tycker sig misslyckas med det mesta. Pappa är tålmodig och vill ge sin son chans på chans genom lagom svåra utmaningar. Men en dag brister det och i ett besviket utbrott förolyckas pappan när en störtvåg väller fram i dålgången. Arlo står inte ut med sorgen och sina konstanta misslyckanden och ger sig iväg.

THE GOOD DINOSAUR

Ute i det farliga och okända och träffar Arlo på många figurer i jakten på "det lilla krypet" som han uppfattar som roten till allt det onda. "Det lilla krypet" är den föräldralösa pojken som överlevt i vildmarken tack vare sin list och otroliga förmåga att aldrig ge upp eller vika undan för faran. Ganska snabbt blir Arlo och krypet som får namnet Pricken allra bästa vänner 💕.

THE GOOD DINOSAUR

Här är en av de många roliga karaktärerna som får gammal som ung att dra rejält på smilbanden 😀

THE GOOD DINOSAUR

Bland de svenska rösterna hörs bland andra Livia Millhagen, Zeth Nätterqvist (Arlo), Göran Gillinger och Nour El Refai som den tuffa T-rexen. I orginalversionen görs rösterna av bland andra Raymond Ochoa (Arlo), Jeffrey Wright, Frances McDormand och Anna Paquin. Läs mer info i detta faktablad!

Filmen släpptes på DVD, Blu-ray och 3D Blu-ray 23/5-2016 och finns att köpa bland annat här, här och här och finns dessutom att hyra online, t.ex här och här.

Filmen är 1 h och 30 lång och rekommenderas från 7 år.

Av Mamma 43 år, Storebror 14 år och Lillasyster 8 år får Den gode Dinosaurien 5 av 5 stjärnor! Den är väldigt rolig, spännande och tänkvärd i sitt budskap. En fin bonus i filmen är att miljöerna, som är inspirerade av den mäktiga naturen i Västra USA, är otroligt vackra och fascinerande.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kolla in trailer för filmen:

Bilder ©2016 Disney/Pixar


Skrivet av: BarnsidanLämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettioett med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook