Barnsidan - Drömmen om det perfekta hemmet
Meny

Runda arkivet > Krönika > Drömmen om det perfekta hemmet

Drömmen om det perfekta hemmet

Publicerad: 2003-10-08
Köket är stilrent, vitt och rena linjer. Köksbänken i diskret granit är tom sånär som på basilikan i sin lilla kruka i borstat stål. Den tjocka skärbrädan är givetvis rentorkad och nyoljad. Likaså matsalsbordet, med sina sköna stolar i samma stil.

Sofforna är fläckfria, plymåerna välkomnande uppuffade. Gardiner och soffkuddar är färgmatchade, och kan givetvis bytas ut efter säsong. Mattorna är noggrannt dammsugna, och ekgolven avtorkade.

Fönstren är rena, krukväxterna är välmående i sina vita krukor. TV-rutan är skinande blank, och alla sladdar prydligt ihoptvinnade i snygga buntar.

I linneskåpet ligger de manglade lakanen och handdukarna i olika avdelningar. Tvätten är vikt och inlagd på sina rätt plats i den superorganiserade skjutdörrsgarderoberna.

Från det inbyggda högtalarsystemet hörs ljuv och diskret musik, doften av en nybryggd espresso hänger i luften.

Jag vaknar plötsligt! Vår ettochetthalvtåring står på matsalsbordet insmord med de sockerbitar han försökt äta dussinvis. Av döma av bordets skick har det mesta hamnat bredvid i ett greggligt spår. Treåringen krälar på golvet TV'n med hela gosedjurssamlingen på tekalas bland soffkuddarna. Dom har både klappat och pussat Teletubbiesarna i rutan.

"VAKNA MAMMA!!"

Jag visste väl att det bara var en dröm, men vad ska man med matchande soffkuddar till...? Välkommen till småbarnscirkusen :)

Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjutton med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Pernilla Lagerquist (2004-01-04 13:38)
Betyg: 5
Känns igen... Men man måste ju få drömma....
Jennie Ågren (2003-11-11 08:10)
Betyg: 4
Pernilla Sjöswärd (2003-11-10 08:22)
Betyg: 4
Trivs nog bäst med röran och hacken i golvet (som det blir några stycken av med småbarn och deras kompisar). Lika gott att slita på huset och leva även om de första hacken skär i hjärtat!
monica halmetoja (2003-11-01 15:58)
Betyg: 5
Jag skulle nog gärna ha så hemma men det ser mer hemtrevligt ut när man ser att det finnsbarn i huset. Lite skit i hörnen gör inget! (så länge det inte är en sanitär olägenhet) En bra artikel!


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook