Barnsidan - Martin startade Team Addison
Meny

Intervju > Martin startade Team Addison

Martin startade Team Addison

Publicerad: 2016-10-07
För att öka medvetenheten och kunskapen om Addison, hos allmänheten men också i vården, har Martin Norrman startat Team Addison.

Varför finns Team Addison? Vad gör ni?
Team Addison finns av flera anledningar. Främst är det ett sätt att gratis marknadsföra och göra Addisons sjukdom mer känd. Cykelsporten är oerhört stor och eftersom jag tränar själv är det främst löpning och cykling det handlar om. Team Addison vill även inspirera alla med kronisk sjukdom att vara aktiva. Även om alla inte kan cykla eller jogga kan man vara aktiv på något sätt.

Berätta lite mer om filmen Cycling for Life
Vi använder alla kanaler och anledningar vi kan för att synas och på så vis blir diagnosen mer känd. Genom vårt projekt "Cycling for life" når vi ut i Sverige och världen med våra bilder men främst filmer. Våra filmer når ca 50-100 länder varje gång och den kommande filmen tror vi kan nå filmfestivaler och över 100 länder. Tack vare de sociala medierna och vår filmare/fotograf Martin Wallgren når vi numera hela världen. Filmerna finns på Vimeo och Youtube och alla nyheter och det senaste finns på www.teamaddison.se/news

Du säger att man mår bättre om man håller sig aktiv, även om man har Addison. Förklara!
Att röra på sig är nyttigt för alla. Ju mer och ofta du tränar desto snabbare märker du när kroppen mår dåligt eftersom det påverkar träningen och kan justera medicinen. Det gör att livslängden och livskvalitet förbättras.

Stunden när man tränar släpper man tankarna på diagnosen med fokus på annat och tränar man hårt eller längre får man endorfinkicken efter passet som gör att man känner sig stark, glad och man får bekräftelse på att man kan klara vara aktiv som kroniskt sjuk.

Varför behövs Addisons sjukdom uppmärksammas och kunskap om Addison spridas?
Det måste uppmärksammas för att få rätt vård när vi söker hjälp för den. Oftast när vi söker är det akut och livshotande och då kan det vara livräddande att sjukvårdspersonalen kan och vet hur de ska agera. Fortfarande är okunskapen stor inom sjukvården vilket gör att många inte får rätt behandling eller måste tjata för att i bästa fall få det. Okunskapen beror på att diagnosen är ovanlig med ca 1600 drabbade Svenskar men dessa liv är lika viktiga som vilka andra liv som helst.


Skrivet av: BarnsidanLämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttionio med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook