Barnsidan - Anna skrev en barnbok om att ha ADHD
Meny

Intervju > Anna skrev en barnbok om att ha ADHD

Anna skrev en barnbok om att ha ADHD

Publicerad: 2016-10-27
Anna Carlsson var på biblioteket och letade efter en bok att läsa för sin dotter som just fått diagnosen ADHD. Bibliotekariens svar fick Anna att skriva en egen bok - "Wally har ADHD".

Hej, berätta lite vem du är och dina erfarenheter av ADHD

Jag heter Anna och är 34 år och har två barn varav mitt yngsta var endast 4 år när hon diagnoserades med ADHD samt autistiska drag. Jag själv fick egen ADHD diagnos innan sommaren 2016.

Och så har du startat ett företag...?

Ja... Mitt brinnande intresse för de yngsta barnen, framförallt de som har det svårt, har alltid varit stort. När jag själv fick ett barn som krävde mycket stöd och hjälp blev det självklart för mig att ta mitt intresse och engagemang till en högre nivå. Därav startade jag mitt företag ADHDhjärtat.

Varför har du skrivit en bok om ADHD?

Jag har själv alltid varit boktokig. Ända sen jag var liten slukade jag böcker på löpande band. De böcker som jag alltid berörts mest av är de som jag fått känna delaktighet i, att få känna igen mig i. Mina barn har ärvt kärleken till böckerna och jag letar ofta böcker att läsa där vi kan "behandla" olika stadier och känslor som de går igenom.

Ja, det finns ju mycket böcker som kan vara till hjälp för ökad förståelse, igenkänning och stöd för samtal om svåra saker.

Mmm.. men när jag letade efter en lättförståelig bok att läsa om just ADHD tog det stopp! Jag hittade för äldre barn och jag hittade böcker med pojkar i huvudrollen. När bibliotikarien sa till mig "skriv en egen" var utmaningen ett faktum! Jag som alltid skrivit eget material satte mig nu för att skriva en bok där min dotter kunde få känna igen sig i handling och känlsor. En bok där hennes kompisar skulle kunna få förståelse.

Jag skrev boken för att den behövdes!

Vem ska läsa boken tycker du?

Boken har blivit uppskattad av föräldrar med barn som har ADHD men också av anhöriga, vänner, barn utan diagnos. Boken har lästs av pedagoger både i förskolan och i skolan, de yngre åldrarna där de kunnat diskutera innehållet.

Jag tänker att alla som vi på ett enkelt och lekfullt sätt förstå ett yngre barn med ADHD bör läsa boken.

Läs mer och köp boken "Wally har ADHD" på Adlibris.se


Skrivet av: BarnsidanLämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiofyra med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook