Barnsidan - Vår trädgård, ett svart hål
Meny

Bloggar > Mia Althoff - på barnsidan > Vår trädgård, ett svart hål

Vår trädgård, ett svart hål

Publicerad: 2005-06-21
I veckan har den sista pusselbiten av Star Wars konceptet premiär. För ett par veckor sedan besökte jag Göteborg och fånstirrade fascinerat på campingkön utanför biljettkontoret, som om två dagar skulle släppa biljetter till nyss nämnda film. Jag anade inte då vad som en månad senare skulle möta mig, sprida sig, i min egen trädgård…

Har egentligen aldrig imponerats av Stjärnornas krig eller annan science fiction, men nu när jag faktiskt drabbats av en öga mot öga upplevelse blir det kraftfullt annorlunda. Vi snackar inte Lassiefenomenet nu! Det här är på riktigt!

Vår trädgård är ett svart hål!

Vi byggde vårt hus för snart tre år sedan och började redan då längta efter lata dagar i trädgården. Vi är hemmamänniskor som njuter av opretentiösa dagar med god mat, schysst litteratur (deckare) och ett svalkande dopp i barnpoolen då och då. Så blir vi riktigt nöjda! Eller, tanken var att vi skulle bli det så småningom.

Visst förstod jag att det skulle kräva sina arbetstimmar och antal liter svett innan vi fick lön för vår möda, men nu har jag plötsligt insett den mörka sanningen.

Vår trädgård är ett svart hål!

I detta hål råder oändligheten. Oändlighet av spadtag, gräsklipparrundor, poolrengöring, ogräsryckning, altanoljning, trädgårdsmöbelunderhåll och annat pyssel som hör trädgårdar till. Och i morse, som grädde på moset eller lika uppenbart som att r2d2 är en robot, så kraschades vårt växthus av en handsvettig sommarjobbare, innan vi ens själva sett skymten av det. Detta har förstärkt Star Wars känslan eftersom vi nu, dessutom, har ett riktigt hål mitt i gräsmattan.

Så ett varningens finger, självlysande laseraktigt med surrljud, höjer jag till er som går i trädgårdstankar om lugn, ro och en avstressande miljö. Akta er för det svarta hålet! Och ni Star Wars-fans och fanatiker, välkomna till min trädgård och en verklig oändlighet!

(Skickar dessutom lite god karma till den stackars handsvettiga sommararbetaren. Det kan han behöva!)

Skrivet av: Anneli Karlsson
Mälardalsbo med kreativ hjärna som lätt blir uttråkad. Älskar det skriva ordet, och att skriva det! Tycker att humor är förlösande, men kan ibland bli för ironisk, måste passa mig! Mamma till busfrö född i slutet av 2003. Gillar skarpt mode, inredning, matlagning och allsköns skapande.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiosex med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
A O (2005-06-22 17:23)
Jag kanske borde skriva en bok till människor som vill köpa hus:) Jag har upptäkt att fler och fler av de i bekantskapskretsen som köpt hus tröttnar efter ett par år, hyr en människa med grävskopa och lägger sedan ut rull-gräsmatta. Kanske ett tips?

Jag hör av mig när jag känner att rekreationen behövs *s*. Just nu känner jag mig mäkta stolt över att min klängros på balkongen lever och har hälsan! För att inte tala om min lilla smultronplanta.
Anneli Karlsson (2005-06-22 11:04)
Men hörrudu AO, var fanns du med den nakna sanningen för tre år sedan?:-)

Jag erbjuder härmed dig att utföra lite trädgårdarbete, ibland, i min trädgård. Helt gratis som genererar härlig motion och jordmån under naglarna. Välkommen på en rekreationsweekend i trädgårdstomtarnas tecken! Snälla, kom! *flinar*
A O (2005-06-21 20:31)
Jag trodde att det var det svarta hålet som villa-köpare var attraherade av:) Jag är själv skräckslagen för villor eftersom jag bara tycker det är kul med trädgårdsarbete ibland...