Barnsidan - Utmanad av Linda Skugge
Meny

Bloggar > Barnsidan > Utmanad av Linda Skugge

Utmanad av Linda Skugge

Publicerad: 2006-07-05
Många har väl haft funderingar och tankar på livet med barn. Claes de Faire har skapat lite buzz mitt i sommarhettan. Linda Skugge vill utmana oss bloggande mammor och pappor med några frågor om livet före och efter barn. Okej då...

Många har väl haft funderingar och tankar på livet med barn. Claes de Faire har skapat lite buzz mitt i sommarhettan. Linda Skugge vill utmana oss bloggande mammor och pappor med några frågor om livet före och efter barn. Okej då...

1. Hur trodde ni att det skulle bli att ha barn innan ni hade några? Hur trodde ni att ni skulle vara som päron?

Jag tror aldrig att jag funderade så mycket på det. Barn var självklart och på nåt sätt en konfirmation på att vi var vi. Barn var den naturliga förlängningen av det och vår kärlek. Jag tror inte jag hade vare sig romantiska funderingar eller mardrömsscenarion uppmålade. Jag är rätt praktisk och rationell av mig, nog fattade jag att det skulle bli vaknätter, bajsblöjor, och kaskadkräkningar. Men jag räknade också med villkorslös kärlek, små chokladkladdiga knubbhänder, stolta dagisteckningar och blyga steg mot skolgården. 

Jag trodde nog att jag skulle bli en rätt cool ung morsa (jag var varken cool eller purung) fullt påläst men inte nojig eller sån där "det var bättre förr".  

2. Hur blev det? Vad blev inte som ni hade tänkt er?

Allt gick så himla bra. Jag är jättebra på att vara gravid, föda barn och amma (lite inledande strul, men inget uppseendeväckande). Jag känner aldrig att jag måste välja mellan barnen och nåt annat som drar. För mig är det ok att barnen är en del av det där Maslowskt viktiga behovet om självförverkligande.


3. Vad var största chocken? Största negativa/postiva överraskningen?

Allt blev som jag tänkt mig. Jag vill gärna bjuda på lite smärta här, kräver nästan alltid själv ångest för att tycka nån annan är intressant. Men allt har verkligen blivit som jag tänkt. Ångestsakerna i mitt liv beror inte på barnens entré eller närvaro.

Jag är en jättebra mamma. Lagom galen och lagom jordnära. Det är ganska skönt att känna det mellan varven.

4. Vilken var er sickaste idé ni hade om föräldraskap innan ni fick barn?

Sista månaderna av graviditeten hade jag mycket sjuka drömmar. Bland annat hade jag insett att jag inte skulle kunna åka till Roskildefestivalen det året. Drömde hela sjuka saker om att jag gick runt i dammet på åkern i Roskilde med en nyfödd bebis insvept i en BP- eller shellflagga. Men det var ju bara drömmar, i mitt vakna liv är jag ohemult rationell och sund.

5. Ert bästa råd till blivande föräldrar?

Ta det lugnt. Barn kommer förändra era liv massor. Det ska vara så, kämpa inte emot. Låt det ske. Man kan ställa in riktningen och hoppas på saker. Men räkna inte med nåt, allt kommer ordna sig ändå.


Skrivet av: BarnsidanLämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiofem med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook