Barnsidan - Stan tur och retur
Meny

Bloggar > Mia Althoff - på barnsidan > Stan tur och retur

Stan tur och retur

Publicerad: 2005-08-25
Allt är sig likt, men inte jag
Man (läs: jag) tror som förortsbo att man inte saknar storstadspulsen och man tror när flyttar ut till suburbia att man visst kommer åka in till stan och kolla på kläder, gå på teater och sitta på trendiga fik. Plocka russinen ur kakan och samtidigt sitta tryggt och jäsa på altanen närhelst man vill. Och city är inte alls långt borta. 22 minuter så är jag där mitt på Stureplan. Men tiden! Den finns inte.

Men ikväll har jag varit och ätit med goda vänner (väninnor!) och provsmakat lite av pulsen. Och jag måste säga att mycket är sig likt. Stureplan är svampen och väntande bråttommänniskor (+ värsta sommarkänslan fanns i alla uteserveringar!). Drottninggatan är lika folkstinn och plattan närmast t-banan är fortfarande lite småruskig. Norrmalmstorg är kanske lite flådigare men ändå bara något man ska förbi. Utetällena har bytt färg och namn men det är ju också det enda.

Men ändå är det något som är annorlunda. Folk har bråttom, folk jäktar, pratar i mobilen, tittar oseende framåt. För så gör man ju i stan - jag har bara inte märkt det förrän nu. Jag har blivit turist i min egen stad och tycker de skenande människohjordarna i sina glittriga kläder, välpressade byxor, dyra skor och nystylade hår är värda att stanna upp och titta på.

Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjutton med siffror i fältet här