Barnsidan - Spänningslandet
Meny


Spänningslandet

Publicerad: 2005-05-12
Är det jag som är onormal eller vad...
På sistone har jag varit en smula inblandad i en debatt runt könsroller. Skulle vi vilja att könsrollerna försvann? Skulle vi få ett trevligare samhälle om vi människor slapp få en säck förväntningar på beteende hängd på oss så snart vi lämnat moderlivet?

Jag ser bara fördelar med att bli helt förutsättningslöst bedömd som människa, med de intressen och de egenskaper just jag har.

Men jag får mothugg. Med frågor av typen: "Skulle du tycka det var kul om alla var lika"?

Den är ju rätt lätt att bemöta. Vem har påstått att alla skulle bli lika? Folk är ju inte särskilt lika ens i dag trots könsförväntningarna.

Frågor av typen: "Skulle det inte vara trist om spänningen försvann" är mer intressanta.

För det första tycker jag det verkar variera en del vilken typ av man olika kvinnor tänder på.
För det anda finns det ju gott om kvinnor som tänder på andra kvinnor och inte på män. Och de kvinnorna är sinsemellan rätt olika.

Men framförallt: Är det verkligen bara jag som inte känner av en "sexuell spänning" så fort jag råkar hamna i samma rum som en karl jag aldrg mött förr? Är det bara jag som inte i första hand ser alla män som potentiella sexpartners och pronto sätter igång en parningslek?

Jag är faktiskt helt ärlig när jag säger att jag i första hand ser personen när jag möter en ny människa. Och extrema så kallade machomän är f ö det mest avtändande jag vet...

Skrivet av: annika60Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiosex med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
annika60 (2005-05-13 20:17)
Ma: Jooo, strukturer kanske är ett sätt att greppa och förstå... MEn just könsroller vet kag inte om jag skulle sakna. Det måste ju finnas tusen andra sätt att gruppera människor: t ex efter intressen.

Själv är jag mer intresserad av att prata med t ex teknisk intresserade människor oaktat kön än med folk osm är intresserade av... tja gardinsömnad...
annika60 (2005-05-13 20:11)
AO:Din kommentar om din bisexuella kompis var klockren :-)
Och det är ju sant det här med att söka bekräftelse. Jag erkänner villigt att jag blir ruggigt smickard om jag någon gång (det händer inte ofta *S*) märker att en man faktiskt är attraherad av mig.
Men det är ju inte samma sak som att jag är redo för bingen direkt...
Mia Althoff (2005-05-13 11:21)
I teorin vill man ju riva ner alla strukturer som innebär begränsningar. Men är inte strukturer ett sätt för människan att göra omvärlden lite enklare att greppa och förstå?
A O (2005-05-13 09:06)
Jag håller med till fullo. Hur i hela fridens namn skulle det överhuvudtaget kunna fungera att jobba med 90% män om man gick omkring och kände av spänningar hela tiden?
Jag brukar dra in en bisexuell kompis som jämförelse när människor snackar om att män och kvinnor inte kan vara kompisar. Detta måste ju betyda att min bi-kompis inte kan ha några vänner alls, eller?
Ibland tror jag att man blandar ihop behovet av bekräftelse om spänning - om man hellre får bekräftelse som sexobjekt än människa så måste man ju söka den sexuella spänningen i alla sammanhang.