Barnsidan - Sommarsemestern knackar på
Meny

Bloggar > Mia Althoff - på barnsidan > Sommarsemestern knackar på

Sommarsemestern knackar på

Publicerad: 2005-05-03
brevlådan fylls snabbt med semestertips den här årstiden
Brevlådan fylls snabbt med finfina erbjudanden, och många kundklubbar har specialpriser och arrangemang.

Här är några av de ställen jag kikat på:

Astrid Lindgrens Värld verkar helt sagolikt med alla de kära och kända figurerna; Emil i Lönneberga, Lotta på Bråkmakargatan, Pippi och Karlsson på taket. Men de gör ingen vidare reklam för att man ska komma dit i juli (=högsäsong). "Detta är den populäraste tiden, mycket folk i parken och risk för köer. Var noga med att boka eventuellt boende i god tid." Hmm, klickar vidare till stugbokningen.... knappar in datum i juli...tänk... tänk...tänk - systemet föreslår att vi bokar Tältplats.. Hmm, inte riktigt vad jag tänkt mig.

Legoland som också verkar bra och det kanske går att kombinera med ett besök i Köpenhamn.. hmm... svårt att hitta något bra paket... och mycket pengar kostar det. Undra om inte barnen är för små ändå...?

Eskilstuna Parken Zoo minns jag själv från nån utflykt jag gjorde med Unglottorna - det var kul. Och nära är det ju...barnen får lätt spatt i bilen. Men kan en resa på tio mil kännas som semester?

Gotland och Kneippbyn det skulle vara roligt och uppskattat att träffa Pippi på sommarsemester. Men vi ska ju till Gotland senare i höst... det blir kaka på kaka. Eller?

Kolmården som är jättebra, fast det skulle blir fjärde året i rad vi åker. Och getingarna från förra sommaren (de formligen attackerade oss och våra köttbullar sist) känns inte som de djur vi åker dit för att träffa.

Hur ska man kunna välja det bästa? Vad har ni sett och tyckt varit bra? Tips emottages tacksamt! På önskelistan står "djurpark, barnvänligt hotell och korta bilresor" gärna i kombination med någon annan sevärdhet på vägen?

Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiotvå med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Mimmi Forsberg (2005-05-07 20:54)
Ja du resa hit o dit på semestern är väl inte direkt höjdare...Varför skall man stressa på den tid man ska ta det lugnt???Hade själv stora nojan i början av mitt yrkesliv, då var semester= resa...
Så kom barnen....nu e de ju resvana dvs att sitta i en bil upp till 7-8 timmar det fixar de=) O denna trip görs ju 4 ggr per år, då vi far hem till mor o far som bor 48 mil härifrån...
Astrid Lindgrensvärld har vi inte varit på än, men vänner har varit där o de har definitivt bara varit över dagen o rest vidare på kvällen m trötta barn i baksätet...
Själva ska vår semester i år indelas i 3 grenar: stugsemester vid Årsta havsbad 1v. stugsemester i Finland 1-2 v samt sedan ska vi ta in på "Hotell mamma o pappa" i 1-2v..
Ser iofs hur pengarna kommer att flyga..men det är bara båtresa,matkostnad o bensinpengar vi kommer att behöva spendera...stugor lånas av släktingar=)...Väl hos mor o far så blir det Liseberg m broder o hans familj, mina föräldrar samt vänner till vår familj så vi går på gruppbiljett samt åtnjuter oss privilegiet att min far en gång i tiden var chef över vakterna på Liseberg=) Ev reser vi även över till Danmark en dag då vi far till Fredrikshavn o till deras badparadis...
Nästa år blir det nog så att vi gör som vår familj alltid gjort m Danmarksresandet( har semestrat mkt i Danmark under min barndom) då man helt enkelt skaffar en tur o retur biljett m valfri båt, sedan åker man ut o så tar man in på den kroen som ligger bäst till då det blir sovdags, Danskarna är mycket mer spontana o det behövs inte paketresor dit....

Så mitt råd är att res till Danmark m barn, barnvänligt är det o tom mer badvänligt än Stockholmsskärgård, inget ont menat MEN det är ju HAVSBAD i Danmark, något jag verkligen saknar här omkring.....
A O (2005-05-06 09:16)
Jag tycker att dina ungar är ruskigt små för att göra den typen av äventyr. Hur kul är det för er vuxna i förhållande till vad barnen får ut? Jag skulle föreslå saft och mariekex, en strandfilt och en mysig badstrand istället:-)
Hakar på Åsa, det är väldigt bekvämt att tälta på Grinda, även med småbarn. Det finns affär, rinnande vatten, soptunnor och torrdass för de lite äldre - och ett fantastiskt världshus ifall man tröttnar!
Åsa Norlander (2005-05-05 19:03)
Sandhamn, Möja, Utö i Stockholms skärgård är ju underbara! Utö är cykelvänligt och med jättefina badstränder! En svensk båtluff och ni hinner med olika öar för allas smaker och behov.
Jenny Borgström (2005-05-04 11:45)
Astrid Lindgrens Värld ÄR jättefint! Men man behöver vara där två dagar för att hinna med ordentligt...
Rekommenderar er att boka stuga eller annat boende i närheten. Bo på Lantgård är ett finfint alternativ! Det gjorde vi förra året och vi kommer göra det igen. Småland bjuder överhuvudtaget på en massa intressanta platser, själva besökta vi en nerlagd gruva, det var så spännande tyckte både barnen och vi vuxna! Fast man får inte ha cellskräck förstås ;)
Barbro Franzén (2005-05-04 08:20)
Syrran var i Furuvik förra sommaren med sina barn, det finns även ett järnvägsmuseum i närheten. Hennes tekniktokiga barn var helnöjda. Men jag håller delvis med dig, kanske lite för nära för att räknas som semester. Vi hamnar nog i Eskilstuna, med en eller två hotellnätter och tågresa dit. /Barbro