Barnsidan - Ska det vara så här?
Meny

Bloggar > Mia Althoff - på barnsidan > Ska det vara så här?

Ska det vara så här?

Publicerad: 2005-08-11
Brutal reality-check
Jag står inte ut!

Sedan snart en vecka är vi tillbaka i vanliga dagis-jobb-gängor - men barnen är helt galna! De somnar jättesent, vaknar jättetidigt, mardrömmer på nätterna, gnäller och bråkar med varandra heeeeela tiden. Det är väl nån slags rutinchock skulle jag tro. Vi är helt hopplösa på rutiner, även om man så väl vet att allt funkar bättre om man har lite styrsel på allt.

Men det vore ju förmätet att skylla all denna ohärlighet på barnen - jag skulle tro att vi vuxna här i hushållet beter oss minst lika galet. Jag har massa härligt spännande grejer på jobbet och då är det svårt att prioritera sovningen. Jag har inte dåligt morgonhumör, men när dottern kommer in och kör H&M-katalogen i ögat 06.44 har jag svårt att kvillra morgonpiggt.

Dessutom har vi och har vi haft flera sociala tillställningar som det ska fixas och förberedas inför. Omlottröja i silke, kostymbyxor i storlek 104, halsband som matchar dotterns berlockarmband, guldsandaler och förstås presenter måste köpas. Om man bortser från att guldsandalerna blev ett par spygröna och riktigt osköna tantpumps så är hela todolistan fixad. Imorgon 12.20 (tror jag, det är vad jag skrivit ner) går båten till Gotland och efter det bär det av till Sandhamn. Sen ser jag fram emot att sova och ha en lugn och fin septembermånad.

Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sexton med siffror i fältet här