Barnsidan - Semesterirritationer
Meny

Bloggar > Mia Althoff - på barnsidan > Semesterirritationer

Semesterirritationer

Publicerad: 2005-08-10
Med en knapp vecka kvar av fem närmar vi oss summering av årets semester...
1: Kan någon förklara för mig varför miljö- och vänsterpartister i skön förening lägger gud vet hur många timmar på att försöka definiera "stadsjeep" för att kunna straffbeskatta desamma för att de är stora och drar mycket soppa. Hela sommarlandsvägen är ju knökfull av monstruösa släpvagnar, som torde få dragbilen att fullständigt sluka bensin. Varför inte helt enkelt straffbeskatta dem? Lätt som en plätt utan kluriga definitioner!

Jag snackar husvagnar alltså. Straffbeskatta dem, säger jag bara! Dessa fördömda åbäken som kloggar igen landsvägarna, som sniglar i 40 uppför backarna för att sen få fart under hjulen i nedförsbackarna så man inte hinner förbi med sin egen nedlastade semesterbil med ringa ax...

Efter i runda slängar 90 mil i sällskap med husvagnsekipage med mer eller mindre kompetenta förare på smala vägar gick mina tankar i fullständigt otryckbar riktning kan jag säga.

Så Ohly, Romson och alla andra. Vad väntar ni på??? Få väck eländena från vägen!

2: Vad är det som får pensionerade tanter att skriva insändare i lokalbladet och klaga på att TV-meteorologen säger "det blir fint väder i morrn; ingen risk för regn"? Tanten behöver minsann ha regn till sin trädgård!

Mäh häääääääääärreguuuuuuuuuuud! skriker man. Vi bor i Sverige för tusan! Tio månder av 12 är det regn, blåst och mer regn... När det inte snöar eller haglar. Kan inte dessa förbenade gnällkärringar låta mig njuta mina stackars futtiga soldagar i frid? Snart nog har första lågtrycket rullat in från Atlanten och sen slutar de inte rulla förrän första snön är här...

Efter en veckas sol och sköööön 30-gradig värme och snart fyra veckors snålblåst med regn skrattar jag elakt och hoppas tanternas trädgårdar har drunknat i vattenmassorna.

3: Apropå väder... Hur kommer det sig att det heter "ostadigt väder" när det regnar mest hela tiden? Jag tycker det är rätt stadigt regnande.

Men snart är vardagen här och när allt kommer omkring är det bara fyra månader till Lucia!!

Skrivet av: annika60Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiosex med siffror i fältet här