Barnsidan - Populärt att vara höger?
Meny

Bloggar > Mia Althoff - på barnsidan > Populärt att vara höger?

Populärt att vara höger?

Publicerad: 2005-08-10
Om trender i politiken
Det har blåst vänstervindar ett tag nu, men det måste mest varit krusningar på ytan för under den helsolidariska ytan vilar sig en "min hyresrätt råkade bli bostadsrätt"-klippare, skärgårdshusfifflare, medlemsantalsfuskare eller kvittoförsnillare. Det skulle vara så mycket enklare om alla som utger sig för att ha vänstersympatier kunde vara lite mer som Lars Ohly - hårdnackad kommunist slash leninist. Då vet man liksom.

Men nu är det tydligen inne att vara moderat. Är det Freddes brunnsdjupa ögon som startat en ny Westerbergeffekt? Eller är det pratet om arbete istället för bidrag, och ha större möjlighet att påverka sin vardag? Eller tuffare och tidigare tag mot kriminalitet? Eller kanske högre ställda krav i skolan och på föräldrarna? Att vi är vår egen lyckas smed, och inte kan lägga oss på rygg och hoppas att samhället kommer och räddar oss. I så fall har jag varit inne hela tiden jag var ute.

Erik Zsiga skrev om popvänstern för något år sedan, undra om det kommer en pophöger snart?

Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextiosex med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
annika60 (2005-08-10 22:34)
Fråga inte mig; jag har varit högerspöke i 20 år *S*
Det roliga med att vara högerspöke i en familj bestående av rätt mycket arbetare av den gamla stammen är att notera likheten i åsikter.

Mina äldre släktingar (80+) med gedigen arbetarbakgrund står för samma värden som jag. De har väldigt lite gemensamt med en statsminister som bygger om herrgård för sexsiffriga belopp, regeringsmedlemmar som trixar bort fastighetsskatt och ungdsomsförbund som myglar till sig bidrag. Sånt finns inte på deras världskarta.

Hederlighet och bildning har alltid varit deras honnörsord.

Men de röstar på det sk "arbetarpartiet" och är förbannade över valparnas mygel...
Mia Althoff (2005-08-10 14:01)
nä, men nu missförstod du mig. jag syftade inte på de som röstar på vänstern/sossarna utan hur hela höger-vänster-debatten förs av politiker och media. Och framförallt hur vänsterpolitiker uppför sig.

Hur kan det vara mer trendigt nu att vara moderat än för 5 år sen när partiprogrammet inte är speciellt trendigt eller ens nytt?