Barnsidan - Nyhetssvep
Meny

Nyhetssvep

Publicerad: 2005-06-14
Världsrekord, Jackson friad, midsommarvädret och mera stridsflygplan.
Det känns som att sommarens sedvanliga nyhetstorka redan börjat. Men lite har man ju snappat upp.

Ikväll har jamaicanen Asafa Powell blivit världens snabbaste man på 100m - 9,77 lyder tiden. 9 sekunder och 77 hundradelar. Undra hur fort det skulle kännas om han sprang förbi om man stod stilla på trottoaren. Är det ungefär som att bli omkörd av en bil i 150 knyck när man själv kör lagliga 70?

Igår blev Michael Jackson frikänd från anklagelserna om sexbrott. Och det måste ju vara skönt för honom och framförallt för juryn som suttit mer eller mindre avskärmade från omvärlden i drygt 4 månader. Eller är det kanske inte som det alltid är på film att juryn sitter helt isolerade, utan TV, tidningar och kontakt med omvärlden? Personligen har jag ingen uppfattning om vad Jackson kan ha gjort eller inte gjort med alla sina nattgäster. Pyjamasparty och popcorn känns ju lite väl infantilt - även för att vara Jackson. Men man blir kanske galen om man varit avskärmad från verkligheten i hela sitt liv?

Och så förståss - ämnet på allas läppar. Midsommarvädret - hur ska det bli? Kommer man kunna sitta ute? Eller blir det små grodorna i hällregn? Ska man tro aftonbladet (och det gör man juh!) så blir det så här:

Götaland: Regnskurar, men också goda chanser till sol. Temperatur 15-20 grader.
Svealand: Regnskurar, någon chans till sol. Temperatur 12-17 grader.
Norrland: Mulet och risk för ihållande regn. Få solchanser. Temperatur 12-17 grader.

Rätt taskig prognos, men vad hade man väntat sig? Det är ju alltid kallt och regnigt på midsommar!

Och de där stridsplanen som Saab är så sura över att de kanske inte får göra. Hallå - är det miljarder till nya stridsflygplan som ska rädda oss från växthuseffekten, de galopperande sjukskrivningstalen, arbetslöshet och sugigt midsommarväder?

Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtioåtta med siffror i fältet här