Barnsidan - Nån har tagit den svenska sommaren!
Meny

Bloggar > Mia Althoff - på barnsidan > Nån har tagit den svenska sommaren!

Nån har tagit den svenska sommaren!

Publicerad: 2005-08-24
inte nog med att den var dålig i år. nu är det tagen också!
Eventbolaget Eventum har registrerat "svensk sommar " som varumärke. Ordet kommer nu inte få användas av någon annan i reklam, sponsring eller nöjesföreställningar. Eventum tillsammans med EMA Telstar ska använda namnet "för någonting återkommande". En turné kan man gissa.

Vad är det för fel på Rocktåget eller Tältprojektet? Det säger ju i alla fall vad det handlar om. "Svensk sommar" säger ju ingenting... eller egentligen det säger ju jättemycket. Ska "svensk sommar"-turnen vingla runt med en kräftklo i mungipan, bjussa på jordgubbar sjungandes helan går/små grodorna samtidigt som myggen bits överallt?

Okej, det är bra att det bara är i reklam och nöjessammanhang som begreppet är taget. Men det kommer ju bli onödigt att vara lite småvitsigt ironisk kring den svenska sommarens hällregn, snålblåst och åska om syftet inte är att underhålla nån. Sen undrar jag också hur "svensk sommar" värderas om man nu tänker sig att Eventum vill sälja varumärket vidare. Blir det priset högre om det är übersommar med 30+igt solsken i flera veckor eller om det är "äkta" svensk sommar med växlande molnighet?

Jag väntar i alla fall med spänning på "svensk sommar" - fast först ska det väl bli brittsommar?

Jag skojar inte!


Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiotvå med siffror i fältet här