Barnsidan - Mota Olle i grind
Meny

Bloggar > Mia Althoff - på barnsidan > Mota Olle i grind

Mota Olle i grind

Publicerad: 2005-06-15

Jag har under ganska lång tid funderat över den situation med ökat våld bland unga, barn som mår dåligt i skolan osv och idag i Aftonbladet så hittade jag en debattartikel som i stort sammanfaller med mina egna tankar. Det är medan barnen är små som vi måste sätta in stöten. Det är medan barnen är små som vi måste vara vaksamma och stävja tendenser till våld och annat oönskat beteende. Vi måste åter börja mota Olle i grind, vi måste åter lära barnen att gruppen är viktig och att gruppen ofta måste få gå före individen. Att ta hänsyn, följa demokratiska regler och att man inte alltid kan få det precis som man vill jämt. Det går inte att bygga ett varaktigt samhälle genom att dra åt olika håll eller att vägra vara med om man inte får sin vilja fram. Man måste samarbeta... även om man just för stunden inte har något att vinna.

Men det är antagligen rätt fåfängt att tro på en ändring. Trenden går mot ännu mer individualisering, ännu mer egoism, änu mer "bara jag får mitt så skiter jag i resten" Framgång mäts i kronor och ören och den som inte hänger med i svängarna blir utan och förpassas till avd "icke användbara" och bör skämmas för att de inte är produktiva nog. Är det verkligen ett sånt samhälle vi vill ha?

 


Skrivet av: Ingela N
Jag är... ja, vem är jag? Numera ingen lätt fråga att svara på men jag gör väl ett försök då. Jag är sambo med Mannen sedan massor av år. Har två döttrar födda -83 och -89 samt en son född -90. Sonen, vår Björnis, dog efter en tids sjukdom i mars 2003. Sedan dess är inget i mitt liv riktigt sig likt och somliga dagar är väldigt tunga. Jag skriver en del, bl a Bloggar här på Barnsidan men också andra texter. Fotograferar när jag får låna min kamera (den yngre av döttrarna lägger oftast beslag på den) och så är jag en datanerd som gillar att bygga hemsidor. Och så har jag en blå cykel...


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiosex med siffror i fältet här