Barnsidan - Mer spännande än Enid Blyton och Dan Brown tillsammans
Meny

Bloggar > Mia Althoff - på barnsidan > Mer spännande än Enid Blyton och Dan Brown tillsammans

Mer spännande än Enid Blyton och Dan Brown tillsammans

Publicerad: 2005-06-29
Jag vill inte på något sätt förringa mystiken kring Da Vincikoden, men känner mig en smula nödgad att förtälja världen om några av de mysterier som uppstår när man intar rollen av förälder.

Det första mysteriet består i hur den tjocka magen faktiskt innehöll en liten bebis, färdig för leverans och fullt funktionsduglig i de flesta fall. Mycket förundrande! Fördelen med det mysteriet är att det på ett sätt löser ett annat. Man hade ju faktiskt varit gravid och inte bara begåvad med viktgynnande olater, och det var ju skönt att det mysteriet löstes.

Det faktum att barn runt ett och ett halvt års ålder alltid går åt motsatt håll, sett från det håll du som förälder är på väg åt alltså, är också ett livets under. Vänder du för att följsamt låta ditt barn pedagogiskt välja väg, så vänder skitungen garanterat på en femöring.

Här, vid nästa undran, vet jag att jag är inne på Murphys spelplan, men fenomenet är väl värt att nämnas i dessa sammanhang. Hur kommer det sig att dina barn sällan fläckar ner kläder du ändå bara lufsar omkring i vardagen med och nästan rodnar av i spegelbilden, men alltid dina kläder, gärna nyinköpta, som strax ska visas upp till allmänhetens beskådan?

En sak ytterligare som förundrats mig är hur bitar av paprika skickligt sållas bort i munnen och kommer ut igen, medan halva sandlådan gång på gång får äran att vandra åt andra hållet. Mystiskt!

Att den droppfria muggen läcker som ett såll då den dunsar ner i parketten, men är tät som ett paket vakuumförpackad korv när den dängs i backen utomhus. Ännu något att fundera över!

Eller som i morse, när vällingalarmet gick igång redan vid femtiden. Jag hasade mig upp och ner till köket, såg mer ut som ett väsen sprunget ur Tolkiens fantasi i min grå morgonrock med håret på ända, än en trött mamma med vällingautopilot. Flaskan måste diskas, såklart odiskad från gårdagen, och när jag till slut hasar mig upp på övervåningen igen efter diverse bataljer med diskborste, diskmedel och mikro så har illbattingen självklart somnat om! Jag var nästan redo för operation väckning i ren irritation, men det gick snart över när tröttheten plötsligt släppte taget om ögonlocken och jag såg ett litet knubbpaket på botten av spjälsängen.

Ja, också det ett mysterium hur små mjuka knubbpaket kan förvandlas till minimonster på en nanosekund?

Så, jag uppmanar alla som känner viss tvekan inför att läsa Da Vinci koden, med tanke på dess omfång, och som heller inte lyckats få tag i den som ljudbok. Hyr gärna min son för en billig penning och du har snart flera egna uppslag till ett än mer mysteritätt verk än Da Vincikoden.

Mindre läsning, mer upplevelse!

Några fler barnrelaterade mysterier som bör belysas?

Skrivet av: Anneli Karlsson
Mälardalsbo med kreativ hjärna som lätt blir uttråkad. Älskar det skriva ordet, och att skriva det! Tycker att humor är förlösande, men kan ibland bli för ironisk, måste passa mig! Mamma till busfrö född i slutet av 2003. Gillar skarpt mode, inredning, matlagning och allsköns skapande.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugoåtta med siffror i fältet här