Barnsidan - Måttet på lycka funnet
Meny

Bloggar > Mia Althoff - på barnsidan > Måttet på lycka funnet

Måttet på lycka funnet

Publicerad: 2005-11-03

Som de flesta av oss gissat är varken pengar, makt eller status garanti för lycka. Det ter sig nästan tvärtom om man ska tro den undersökning Kyrkans Tidning gjort tillsammans med Centrum för samtidsanalys (läs mer på dn.se). T.ex visar det sig att Kinneviks Cristina Stenbeck är den folk anser är den minst tänkbara personen att förknippa med lycka.

Istället för pengar och makt är det nära relationer, tid att umgås och närhet till naturen som är vägen till lycka. Saker vi oftast tar för givna. Så mitt simpla råd att ta med barnen ut i skogen ter sig nu riktigt genialiskt.

Att vara kändis är förmodligen inte heller något som förknippas med lycka. På listan över personer minst förknippade med lycka finns dokusåpastjärnan Olinda Borggren. Och får jag gissa finns även Linda Rosing, Kate Moss och Mikael Persbrandt där.

De personer som uppfattas som lyckligast är istället Dalai Lama och Thomas Di Leva. Även Carolina Klüft och Lasse Åberg finns med i toppen på den listan.

Vad tror du är signifikant för lyckliga personer? Vad gör de? Vilka mål i livet har de?


Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiosex med siffror i fältet här