Barnsidan - "Män är djur" - sowhat!?
Meny

Bloggar > Mia Althoff - på barnsidan > "Män är djur" - sowhat!?

"Män är djur" - sowhat!?

Publicerad: 2005-06-08
ROKS ordförande har fått hela mediadrivet igång med sitt uttalande om att män är djur. Folk (mest män gissar jag?) blev som galna över uttalandet. Skadeskjutna ylar de att ROKS pengar från staten ska dras in. Jag fattar inte varför. Kvinnor är också djur. Alla människor är djur, väldigt nära släkt med aporna. De flesta av kan ändå hålla oss från att bete oss "djuriskt", vi lever i någon slags ordnad tillvaro, gör tekniska framsteg, åker till månen och bygger avancerade verktyg, vi uppfinner gudar och filosoferar fram matematiska sanningar som är evigt sanna. Men faktum kvarstår. Alla människor är djur.

Flickor och kvinnor förödmjukas, bespottas, förtrycks, förringas, trakasseras, våldtas, misshandlas varje dag. Varje timme, varje minut. Det kan vara du (om du är kvinna), det kan vara din dotter, din syster, din mamma, din mormor, din farmor, din faster, din kvinnliga chef, din väninna. Ingen höjer ens ett ögonbryn.

Alla män borde bli pappor till döttrar så de fattar att det är henne, det ljuvliga lilla flickebarnet han stolt har på sin arm som skulle kunna kallas "fat bitch" av 50cent, "hora" av klasskompisarna och "ful subba" av arbetskompisarna. Och det är inte ovanligt att tjejer kallar sig själva och andra tjejer för både könsord och andra nedvärderande saker. Det vulgära, grova och nedsättande tilltalet har normaliserats. Och det är förstås inte allt.

Och vart är ylandena? Varför, ylar inte vi också sårat över att kallas något vi inte är? Om män nu kan få yla över att bli kallade djur så nog tusan borde vi kvinnor åtminstone höja ett ögonbryn när vi kallas horor, slampor, luder, klimakteriekärringar, sladdertackor, yra höns, skator? Eller?

Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugotre med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Mia Althoff (2005-06-09 11:07)
men där är ju skillnaden. när killar misshandlas, mobbas, kallas olika saker är vi ju där och reagerar. när flickor kallas för hora eller fitta suckar vi inte ens?