Barnsidan - Jag tror jag är kär
Meny

Bloggar > Mia Althoff - på barnsidan > Jag tror jag är kär

Jag tror jag är kär

Publicerad: 2005-05-18
Alltså, jag bara ääääälskar internet. Man kan ju verkligen hitta allt och köpa det mesta! Jag har varit "uppkopplad" rätt länge - sen -95 (eller 96) och i början var det ju mest coolt att man kunde läsa tidningarna på nätet. Sen klick, klick var man helt borta. Backknappen uppfanns nog tidigt. Sen kom IT-bubblan och även det som inte var så bra var överjordiskt bra - alla var tvungna att vara där. Och så sprack den berömda bubblan och en del var tvungna att gå. Utveckligen av det fantastiska nätet nästan dog, låg i livsuppehållande respirator i alla fall.

Men nu, nu alltså. Vilken revival!

Man kan lätt kolla upp var man köper den där tröjan Paris Hilton hade vid signeringen av nya boken. Man kan läsa hur pirrig den kvinnliga journalisten i Cannes blev på presskonferens med densamma....och läsa alla härrrliga läsarkommentarer...

Men det allra bästa som hänt internet den här månaden är den svenska varianten av iTunes - magiskt, snyggt o enkelt. Klick, klick så har man köpt den där skivan som man aldrig fått tid att gå och tjacka. Tack, nu ska här toklyssnas.

Så nu måste jag ju skaffa mig en iPod (jag missade ju att mp3-spelare var årets julklapp), så jag kan lyssna överallt på alla mina gamla nerladdade låtar och mina nyinköpta och alla talböcker man också klick, klick kan ladda ner.

Nu är frågan bara vilken färg man ska ha, ärtigt vårgrön, coolt blå, mainstream silver eller kanske barbierosa? Undra vilken Paris har?

Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiosex med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Pernilla Sjöswärd (2005-05-18 11:15)
Den vårgröna är snygg! Den fick jag i höstas :)!
Mia Althoff (2005-05-18 10:17)
90kr för en skiva. bra mycket billigare än i skivaffären - men inte gratis.
Tilia (2005-05-18 10:09)
Ja, och jag fattar inte hur allt det här braiga kan vara (nästan) gratis?!
Mia Althoff (2005-05-18 10:06)
Itunes har faktiskt audiobooks också - inget på svenska än dock.

Men jag tror mig ha sett mp3-böcker på t.ex adlibris, akademibokhandeln. Säkert har ljudboken.se det också. Har dock aldrig provat att ladda ner eller lyssna.
A O (2005-05-18 09:33)
Visst är det intressant hur annorlunda livet har blivit sen internet. Jag pluggade i början av nittiotalet och kommer ihåg när nätet var ett rent forskarnät där man kommunicerade mellan olika universitet:)

Ver du förresten någon bra site för att ladda ned böcker? Jag är också i startgroparna...